Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (198)

Mythago 

všechny recenze uživatele

Dýchla z toho na mě amatéřina jako prase. A ačkoliv jsem se dostal k ZNK teprve před nedávnem skrze Řezníka Sodomy Gomory a jejich hry jsem nikdy nehrál (tudíž jsem neprožíval žádnou nostalgii), pobavilo mě to.Přestože se tu nedá mluvit o žádných hereckých výkonech a forma je příšerná, tak nelituju těch 27 minut, které mi to zabralo. Nejlepší: "Bitky, přestřelky, obchodování s drogami a dětské houpačky se stali jeho každodenní náplní." ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ani jsem to nedokoukal..! Vzdal jsem to cca šest minut před koncem. Možná třikrát jsem se zasmál (hlavně u černohumorných scének), ale většinou je snímek prvoplánovitě sprostý a nechutný. Originální PC hry znám velmi zběžně díky české warez scéně a jejím nezávislým vývojářům - to jediné mě k filmu přilákalo. Nemá smysl dále psát, u tohohle se může bavit jedině člověk zpitý pod obraz. Jestli je to alespoň trochu vážně myšlený studentský projekt, tak pro příště doporučuji zkusit remake Sbal prachy a vypadni!. ()

Reklama

DavidUrbanCZ 

všechny recenze uživatele

Dozajista kultovní film českého YouTube. Kdo neviděl, nebyl ve škole "cool". Ale po letech mi tenhle krátkometrážní film přijde tak trochu vyčpělej. Herecké výkony nic moc, kameraman taky nepředvedl žádný kouzla a příběh měl zůstat jen ve hře, ze které tenhle film vychází. Ano, je to studentský film, který se snaží obsáhnout co nejvíc brutality, ale výsledek je takový půměr... Marty mohl předvést něco lepšího. 50% ()

bagger95 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nedá označit jinak než jako kultovní. Je to neskutečná slátanina více či méně přehnaných brutálních scén, sprostých nadávek a gagů. O hereckých výkonech škoda mluvit. Celé to dohromady ale dává tak nějak smysl. Má to hlavu a patu, byť většině "zásadových" lidí se to jistě líbit nebude. Na druhou stranu scénky s otcem a synem, pivo s pěnou nebo cikánská bitka prostě patří k legendám. Tenhle film je zkrátka kapitola sama o sobě. :) ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná zábava. Dosti jsem se zasmál. Hlavně u scény, kdy Majk chčije v koutě vedle mušle. Jelikož je to amatérština, tak je tam dosti chyb, ale to se pomíjí. Pár scén je tam navrch násilně naverbováno, ale ta těhodná žena a otec se synem, tam prostě být musí a bez toho to nejde. - "Tati, já chci jít do lesa na pohádkovej les!" - "Ses posral, néé!!!" ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první český film, který byl natočen podle počítačové hry. (skinny9)
  • Film byl natočen v Rumburku v létě roku 2008. (skinny9)
  • Ve scéně, kdy Radek podává Jardovi pytlík s marihuanou, můžeme vidět, že když jej nese, pytlík je plný pouze z poloviny, avšak hned v dalším střihu, kdy jej Jardovi podává přes plot, je pytlík úplně plný. (ČSFD)

Reklama

Reklama