foto

Václav Upír Krejčí

  • nar. 13.10.1955 (60 let)
    Rakovník, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Václav Upír Krejčí se narodil 13.10.1955 v Rakovníku. Jeho profesní zařazení vydává nemálo položek a těmi jsou komik, herec, spisovatel, spíkr, dramaturg, scénárista, textař, zpěvák, fotograf a tak trochu renesanční člověk. Vystupoval v mnoha evropských, ba i dokonce asijských zemích - jmenujme alespoň některé jako např. Korea, Japonsko, Holandsko, Anglie, Dánsko nebo Itálie.

Jeho kariéra komika začala stoupat, když v roce 1979 vyhrál hlavní cenu na festivalu pantomimy v Litvínově. Od tohoto roku také stále funguje skupina Mimtrio, i když již jen ve dvojici s Michalem Nesvatbou. Spolupracoval také s Divadlem Františko Ringo Čecha, zájezdovou šou Ivana Mládka, divadlem Semafor a pracoval i jako dramaturg pro TV Nova.

Na Děčínské Kotvě vyhrál s písní Ošklivý ženský nejsou cenu diváků. Obsadil tam i třetí místo, ale na protest kolegů zpěváků, že je komik a ne zpěvák mu byla cena odebrána. I přesto odehrál osm let v různých hudebních skupinách na bicí. Napsal několik divadelních her, např. Nočník, Bavič, Cirkus Up a Picasso je nám ukradený. Stal se i spoluautorem 30 grotesek pro britskou televizi BBC. Do pořadu TO NEVYMYSLÍŠ napsal scénář podle něhož se natočil film. V televizi vystupoval ve více než 900 pořadech, na některých se podílel autorsky. Za všechny jmenujme nejproslulejší jako MOŽNÁ PŘIJDE I KOUZELNÍK, BAKALÁŘI, ZLATÁ MŘÍŽ, KUFR, ESO, TUTOVKA, ČUNDRCOUNTRYSHOW, CYRANŮV OSTROV a v neposlední řadě pořad pro děti UP.PARÁDA na Public TV. Neopomíjí však ani svou hereckou tvář a odehrál nenápadně nápadné role ve filmech jako S ČERTY NEJSOU ŽERTY, PŘÍBĚH RYTÍŘE, BATHORY a CZECH MADE MAN.

V roce 1996 vymyslel Mezinárodní den smíchu, který na Letenské pláni navštívilo neuvěřitelných 70 tisíc lidí. Psal a píše pro různé časopisy; publikoval své fotografie v desítkách periodik, výstavu jeho fotografií k vydání knihy Cestopisy navštívilo po celé republice několik tisíc lidí; zpívá na mnoha CD pro děti, Michal David mu napsal několik hitových písní, vydal dvě eLPéčka Blábol a CD Dýza Boys.

Založil s Petrem Pivrncem Urbanem Nadnárodní divadlo Rudyho Pivrnce. Plánuje v Praze Ulici Legrace. Je zakladatel spolku Něžná brutální poezie. Dokáže prý napsat na jakékoliv téma jakoukoliv báseň či scénář ve verších, píše i básně na výrobky. Je autorem mnoha mott a parafrází. Jedná se opravdu o renesančního člověka nebo o klasickou celebritu, avšak zašlé slávy, která fušuje do všeho?

Vít "tuberaq" Konečný

Herecká filmografie

2016 Na vodě (TV seriál)
Na suchu (E05)
Všechno nebo nic
Zemřít šťastný
2015 Lovci a oběti
Vánoční Kameňák
2013 Kameňák 4
2011 Czech Made Man
2008 Bathory
Cyranův ostrov (TV seriál)
Život není krásný (studentský film)
2007 Dobré jitro, pane Upíre! (studentský film)
Skeletoni
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Dva idioti ze Scotland Yardu
2001 Příběh rytíře
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1999 Sourire du clown, Le
1997 Konečně v novém (TV film)
1995 Divoké pivo
Válka barev
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1986 Lev s bílou hřívou
Můj hříšný muž
1984 S čerty nejsou žerty
1982 Horí (TV film)

Dokumentární

2015 13. komnata Václava Upíra Krejčího (TV film)
2010 Toytravel Story (studentský film)
2002 Videoatlas naší přírody (TV seriál)

TV pořady

2014 Nikdo není perfektní (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
2009 Se Šípem v zádech (TV pořad)
UP.paráda (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
2003 Telebazar (TV pořad)
2002 Panoptikum Ivana Mládka (TV pořad)
2001 Basta fidli (TV pořad)
Country estráda (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
Václava mám nejradši (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
1999 Babeta (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Vsaďte se! (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Čundrcountryshow (TV pořad)
Eso (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Tutovka (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
1981 Jak byste se zachovali (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Zakázaný ovoce - Groupie (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace