Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (198)

annihilation odpad!

všechny recenze uživatele

Můžete tvrdit, že je to nějaká satira naplněná černým humorem, ale je to prostě jen trapný odpad doplněný ubohými "hereckými" výkony a spoustou vulgarit, které mají nejspíš působit vtipně, ale upřímně ještě víc snímek pohřbívají (tedy pokud to jde). Možná vás to pobaví, pokud je vám patnáct a hlava vám zeje prázdnotou. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Že jsem dal třetímu počinu "Máma má raka" čtyři hvězdičky, protože tam všechno to diletantství, amatérismus a absence snahy aspoň o snahu sedlo. Ale to neznamená, že to projde vždycky. Tato blbůstka je insiprována počítačovými hrami. Takovými, kde nějaký panďulák chodí, likviduje, co mu přijde do cesty a sbírá body. Neotesané herecké výkony, které jiní považují za slabinu, jsou pro mě paradoxně nejúčinnější zbraní filmu. Ovšem absolutní rezignace na dějový syžet, ze kterého se toho dalo vytáhnout nesrovnatelně více, je při takovém námětu neodpustitelná, stejně jako absolutní nevytěženost scének, které nabízely i největšímu filmařskému diletantovi mnohem více příležitosti se pobavit. ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

AAAAA v České republice se nám narodil nový Scorsese a jmenuje se Martin Pohl :). Teď vážně: Nu takhle, já nechci hned odrovnat něčí snahu, pač chápu, že něco vytvořit dá obrovskou práci. Dobře: technická stránka věci byla dobře zvládnutá, kamera a hudba by ušla, ale zbytek - bylo to celkem zoufalé; dva vtipné momenty je málo, ale největším problémem byl nevymyšelný příběh a ty herecké projevy, i přes to že jsem u amatreského filmu tolerantní, zde byly špatné přes míru. Co se násilných scén týče, tak chápu, že se jedná o nadsázku a násilí, když je umě použito mi nevadí, ale zbití těhotné je dost i na otrlého (chápu, že chytrému dojde, ale uvidí to pár vylízaných blbců, kteří se ještě nechají inspirovat::)) ) a ty násilnické scény musí mít trochu úroveň, být udělané trošku vkusným stylem, zde jsou takové sranodvní. Pár dobrých nápadů + dobrá technická stránka - scénář a herecké výkony - 1-2* ... za pokus, příště více štěstí... ()

Askaneli 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, ani ne půlhodinová, zvrhlůstka. Snímek sice nezaujme hvězdným hereckým obsazením či pompézní výpravou, nicméně vypadá, že byl natočen opravdu s láskou. Kromě několika vybraných scén s humorem černým jako stolice z natrávené krve je největší zábavou pozorovat drobný růst hereckých výkonů u hlavní postavy (vlastně i těch vedlejších) v průběhu filmu. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Dýchla z toho na mě amatéřina jako prase. A ačkoliv jsem se dostal k ZNK teprve před nedávnem skrze Řezníka Sodomy Gomory a jejich hry jsem nikdy nehrál (tudíž jsem neprožíval žádnou nostalgii), pobavilo mě to.Přestože se tu nedá mluvit o žádných hereckých výkonech a forma je příšerná, tak nelituju těch 27 minut, které mi to zabralo. Nejlepší: "Bitky, přestřelky, obchodování s drogami a dětské houpačky se stali jeho každodenní náplní." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen v Rumburku v létě roku 2008. (skinny9)
  • Ve scéně, kdy vazbiči odvezou Majkyho (Michal Schmutzer) za město a vyhrožují mu kvůli nevráceným penězům, je možné zahlédnout skrze přední sklo auta jednoho ze členů štábu, jenž se snaží odklonit přijíždějící auto, které by narušilo právě probíhající natáčení. (Zdroj: ČSFD)
  • Jedná se o první český film, který byl natočen podle počítačové hry. (skinny9)

Reklama

Reklama