Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

italka63 

všechny recenze uživatele

Vůbec mne to nenadchlo, snad je to tím, kolik let už od natočení uplynulo.Bruce v roli nespravedlivě obviněného Chana, žáka školy bojových umění,který sám přišel shodou náhod na to, kdo otrávil jejich učitele, tak tohoto ukňouraného Bruce jsem vážně nečekala. Akcí pomálu, nehledě k tomu, že mi přišel svým výrazem trošku vyšinutý.Hm, zklamání, víc jak za tři to dneska nebude:-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Bohužial budem tentokrát kritickejší. Čo som odpustil Ceste draka tu už neodpustím. Žiadna pamätnejšia scéna a nudný rozťahaný jednoduchý dej podaný dosť neprofesionálne. Herecky dosť chabé a Lee tiež nijak výnimočný. Jeho škrekot je v originále síce zaujímavý, ale zrejme ma v ďalšom filme omrzí. Súbojov je dosť málo a nie sú príliš zaujímavé, čo je v takomto filme škoda. Je to medzi 2* a 3*. 48% ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se chce pomstít vrahovi svého mistra. Využívá k tomu různých převleků, aby se k němu dostal. Soubojů je zde docela dost, ale žádný z nich není dost zapamatovatelný, ani ničím příliš originální. Přesto se jedná o dobrý kung-fu film a Bruce Lee tu je v plné formě. Vyvraždí prakticky celou japonskou školu, včetně mistra a ruského bojovníka. Pro fandy Bruce Leeho a bojových umění mohu rozhodně doporučit. 80% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jeho nasranost je krásně viditelná nejen na jeho hlavě, konkrétně obličeji, ale taky na stále zatnutých pěstech. Samozřejmě, že všechny seřeže jak jetel. No takže si to vemu takhle - film byl asi natočen se záměrem mlátiček a proto ho taky jako mlátičku hodnotím. Mlátičky bez děje se mi nelíbí. Tohle mělo jednoduchej děj. Šmitec. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to nehorázná patlanina, kde si najdeme mimo jiné i čínského Orsona Wellse (detektiv) a čínského Elvise (jeden z žáků školy). Nezpochybitelné dvě hvězdičky. Jenže katana vs. nunčaky, kurva! Souboj, po kterém touží všichni magoři do filmů o bojových uměních. +1! No a pak tady je to poselství, že násilí nic nevyřeší a jen se jím všechno zesere. Věc, po které touží všichni kritici a nefanoušci filmů o bojovém umění. +1! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Herec a kaskadér Wah Yuen ztvárnil postavu Chan Zhena (Bruce Lee) a zaskočil tak za jejího představitele v souboji proti Yoshidovi (Yi Feng) v záběru, kdy dělá salto. Wah Yuen si hraje i ve známé scéně před bránou ZOO, kdy se vysmívá Chan Zhenovi. (Epistemolog)
  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)
  • Herec Yin-Chieh Han se na snímku podílel i jako bojový instruktor. (Epistemolog)

Reklama

Reklama