Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Francoise Saganová zazářila už v osmnácti svým prvním románem "Dobrý den, smutku". Famózní úspěch tohoto díla dal vzniknout mýtu nonkomformní ženy, která způsobila spoustu skandálů, propadla alkoholu i hráčské vášni a měla řadu milostných avantýr. Fascinující pohled do života ženy, která se nebála být skutečně svobodná! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (13)

BE13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, neboť miluji Sylvii Testud. Český dabing byl povedený, T. Vilhemovou (tedy pokud to byla ona, kdo ji namluvil :) vybrali patrně proto, že jsou si obě herečky v trochu podobné, a trefili se, zvládla to dobře. Věřím však, že originální znění bude ještě lepší a těším se, že se na film podívám znovu v originále. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nechci hodnotit život ani dílo Saganové. Ale film o jejím životě je natočen s perfektní řemeslnou zručností. Chvílemi zabíhá do zkratky až těsně k hranici pochopení a tak musí semo tamo děj doprovodit hlavní hrdinka svým komentářem. Chvílemi děj plyne ospale až k mezi nudy. Nuda i rychlý spád jsou dávkovány v přesné míře i poměru. A tak je celkový dojem z filmu více než sympatický. A výkon Testudové posunuje zážitek ještě o jednu příčku výš. ()

Reklama

DR.SZ 

všechny recenze uživatele

Francoise Sagan byla svobodomyslná, bezbariérová, rázná, temperamentní a hlavně náladová osobnost. A s její náladovostí se táhne celý snímek, občas není, o čem mluvit, ale občas se málem při pár situacích chce i zabrečet. Paní režisérka chtěla možná natočit autentický silný snímek. Silný byl, ale místo těch trapných a nudných scén bych zahrnul do filmu záběry, které by vyjadřovali, jak si vedla s rodiči a i v jakém stádiu se jí zjevila ta prvotní myšlenka svobody. Ovšem herecké výkony se mi tu dost zalíbily, zejména Sylvie Testud a Jeanne Balibar. Scénář lehce vázl. Jinak měl film spád a napínal jsem se až do konce. 65% ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Francoise Saganová zazářila už v osmnácti svým prvním románem " Dobrý den, smutku ". Famózní úspěch tohoto díla dal vzniknout mýtu nonkonformní ženy, která způsobila spoustu skandálu, propadla alkoholu i hráčské vášni a měla řadu milostných avantýr. Fascinující pohled do života ženy, která se nebála být skutečně svobodná ! ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Budu žít špatně, když nebudu psát, a budu psát špatně, když nebudu žít...její citát to říká přesně...Představitelka hlavní role mi nepřišla úplně přesvědčivá ve starších letech, tak nepřirozeně se hrbila a pohybovala..,ale nic dalšího bych nevytkla, naopak bych pochválila skvělý dabing T. Vilhelmové ()

Galerie (31)

Související novinky

Francúzske filmy v Trenčíne

Francúzske filmy v Trenčíne

20.11.2008

Už siedmy ročník Festivalu francúzskych filmov štartuje 21. novembra 2008, teda už tento piatok, v Trenčíne. V sekcii „Nový francúzsky film“ uvedie 9 snímok – hraných, muzikálových, animovaných i… (více)

Reklama

Reklama