Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

heyda 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost porovnat tento soutěžní fenomén v různých zemích a musím říct, že ten náš je hodně odlišný. Především díky Vladimíru Čechovi, který dokážě člověka natolik zblbnout, že už si ani není jistý, jestli byl Křemílek a Vochomůrka nebo Křemílek a Cipísek :-D:-D...chci tím říct, že v zahraničí ty peníze jsou docela snadno nabyté, protože moderátoři vám do toho nekecají. Tady to bylo tězké nejen na vědomosti, ale i na psychiku, vůli a také víru ve své vědomosti. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Výborná soutěž, na které mi nevadila ani ta nevyhnutelná srážka se stereotypem - je to samozřejmě zásluhou Vladimíra Čecha, který svým brnkáním na nervy dodával pořadu hlavně v nejtužších chvílích atmosféru. Tuhle soutěž bych dokonce považoval za nejlepší, co se kdy v Česku objevila, ovšem to by nesměli včas zasáhnout manažeři shůry a vyměnit moderátora. S Čechovým odchodem kvalita upadla a jelikož hodnotím jako celek, musím v konečném součtu hvězdu ubrat. Jinak tradičně dobrá je také parodie z dílny Zdeňka Izera. ()

Reklama

Burrows 

všechny recenze uživatele

V počátcích byl "Milionář" mou oblíbenou televizní soutěží, která nepostrádala tu správnou dávku napětí, nervozity a nejistoty. Postupem času díky rutině a především změnách moderátorů mé sympatie radikálně klesaly. Z Chcete být milionářem se stal kult, který inspiroval i oscarový snímek roku 2009. A to se žádné televizní soutěži dosud nestalo. ()

topol999 

všechny recenze uživatele

Nyní to opakují na tv Telka a musím říct, že i když jsem většinu dílů už viděl, tak se vždycky znovu podívám na to, jak se Vladimír Čech se smíchem pouští na lov soutěžících. Navíc z každé prkotiny udělal dobrý fór, a nikdy při tom nebyl trapný nebo netaktní. Za to mu náleží velká pochvala a nynější moderátoři by se od něj mohli učit. S Preissem jsem viděl asi 2 díly a bylo to na zvracení. Hejma byl taky o ničem, Se Šmuclerem se to trochu zvedlo, ale i přesto nic objevného to nebylo... Hodnocení se stahuje pouze k V. Čechovi: 91% ()

mover 

všechny recenze uživatele

Skvělá soutěž s Vladimírem Čechem, to se dá sledovat i dneska, formát pořadu určitě má svoje kouzlo, V.Čech výrazný suverénní ale zároveň inteligentní rozumný normální lidský, bravurně se k pořadu hodil, uměl podat i nějakou historku a bavit se k věci narozdíl od M.Preisse, což byl zoufalý slabý čajíček, nudný a unilý. Hejma tomu opět dodal říz a vtip a originalitu, byť s neortodoxním vzezřením, ale to neva. Šmucler je osobnost, zajímavý, gut, ale to už byl jiný pořad Milionář. Novodobé díly s Vašutem trapný a ani neuměl pravidla, nestojí za řeč. Nicméně hodnotím vysoko, protože první díly měly největší úroveň, Vladimír Čech vstřícný k soutěžícím, precizní a přirozený, za mě perfektní nejen proto že byl původní. Byla chyba tvůrců, že se ho tehdy svéhlavě zbavili, sami na to pak doplatili sledovaností... V té době holt už nebyl ředitelem Novy V.Železný, tak šlo všecko do kopru... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama