Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Skvělá vědomostní soutěž, nejen kvůli moderátorovi (Vladimír Čech; Roman Šmucler také nebyl špatný, ale pan Vladimír Čech byl skvělý !!!), zvoleným otázkám, ale i zajímavým výhrám. Ale Riskuj! měl rychlejší kadenci v pokládání otázek, tak se člověk i více dozvěděl, pokud si trénoval všeobecný rozhled. _____ S odstupem času mi ty otázky přijdou lehké - i když hodně záleží na štěstí (škoda, že jsme se nedočkali v ČR otázky za 5 000 000+, zajímala by mě obtížnost), ne jako když mi bylo 15+-. Neváhal bych se vůbec přihlásit, být tato soutěž dnes. _____ Odpovídat v americké či anglické verzi na prvních 5 otázek je velice těžké, ale druhá pětka či výše je už srovnatelná, protože není tak "národnostně usazená", což pro cizince představuje často nezdolatelnou překážku. _____ Být Čechů více, tak se soutěž (či Riskuj) stále vysílá a běží už nějaká x-tá sezóna, tak jako v zámoří, podobně jako "věčný AZ kvíz" - díky za něj. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vladimíř Čech byl vynikajcí, za jeho doby to byla geniální soutěž, k tomu ta hudba. Díly s Preissem a Hejmou neznám a k těm se Šmuclerem (to byli ty z Primy, měli trochu jiná pravidla, jiné studio. úplně jinou atmostféru, o 8 milionů měnší výhru a hlavně otřesného moderátora se kterým byla soutěž bez jakékoliv jiskry) se raději nebudu vyjadřovat. Ale díly s Čechem jsou pro mě velký, velký, velký kult. P.S. Díly s Preissem už začali vysílat a s jeho účastí soutěž ztratila veškeré grády. Moderoval to strašně suše a bez emocí, nedoázal navázat kontakt s divákem. Zkrátka zlatý nováček Vašut. Ale na Hejmu jsem dost zvědavý. PP.S Tak Hejma moderoval jenom 19 dílů a pár speciálů než byla soutěž zrušena. Nebyl výsloveně špatný, ale mám pocit, že se tam moc nehodil. Prostě Čech je nejlepší. ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Když tuto soutěž moderoval Vladimír Čech, bylo to velmi kvalitní, a na tuto dobu se také vztahuje mé hodnocení. Pan Čech působil charismaticky, vtipně a sympaticky. Viděl jsem ještě snad dva díly s Preissem, a to bylo tragické. Jinak systém té hry je podle mě vynikající, je to soutěž pro celou rodinu, narozdíl třeba od Riskuj, kde jsou nepoměrně těžší otázky. 70% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soutěž jakou ČR zvládlo vyplodit. Je zajímavé jak moc záleží i na moderátorovi, když se toho chopil Martin Preiss, tak už mě tolik nezajímala, ani nebavilo. Navíc si myslím, že je důležité, aby člověk dokázal o druhém udělat vlastní názor nikoliv podle vzhledu, ale podle charakteru, chování a vzdělání, které k životu patří. Je příjemné mluvit se vzdělaným a vychovaným člověkem, než s primitivem, který ničemu nerozumí a ovšem se hádá. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Dnes už se jedná o absolutní klasiku české zábavy. Jednoduchý námět, dobré otázky, které jdou od absurdně lehkých k absurdně těžkým. Vezmeme-li samotnou kolébku pořadu, tedy díly s Vladimírem Čechem, tak jde o naprostý unikát. Vtipně pojato, skvělá mimika pana Čecha. I když "vás posílá na reklamu" má to kouzlo. Jeho nástupce Martin Preiss měl nesmírně těžkou pozici, ale zhostil se jí celkem obstojně a dodal i něco svého. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)
  • Ve 20. epizodě v 18. minutě můžeme vidět, že soutěžící má přeškrtnuté všechny nápovědy, přitom ji ještě zbývá nápověda „přítel na telefonu“. V příštím vyobrazení nápověd je už všechno dobře. (mar48)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama