Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

Krustyburg 

všechny recenze uživatele

Charismaticky pan Cech a Nova, ktera "prisla" se soutezi, kam se kdokoliv mohl prihlasit a pokusit se vyhrat velke penize. Kazdy z nas urcite znal nekoho, kdo mel pribuzneho nebo aspon kamarada ci znameho, ktery se hry zucastnil... Stalo by to tak za 3 hvezdicky. Pak se to ale tak nejak ohralo a neozivila to ani zmena moderatora a stejne to dal byla nuda nuda, sed sed, odpad odpad... ()

topol999 

všechny recenze uživatele

Nyní to opakují na tv Telka a musím říct, že i když jsem většinu dílů už viděl, tak se vždycky znovu podívám na to, jak se Vladimír Čech se smíchem pouští na lov soutěžících. Navíc z každé prkotiny udělal dobrý fór, a nikdy při tom nebyl trapný nebo netaktní. Za to mu náleží velká pochvala a nynější moderátoři by se od něj mohli učit. S Preissem jsem viděl asi 2 díly a bylo to na zvracení. Hejma byl taky o ničem, Se Šmuclerem se to trochu zvedlo, ale i přesto nic objevného to nebylo... Hodnocení se stahuje pouze k V. Čechovi: 91% ()

Reklama

Anděl 

všechny recenze uživatele

Hrozně nerad bych dával dohromady díly s panem Vladimírem Čechem a s jeho nástupci. To by totiž ohromně kazilo pověst tohoto výborného pořadu. Ty barvy, hudba, tajemno, vynikající V. Čech, obří částky, husté, ale opravdu husté napětí, sevřené palce a přání o štěstí. To vše mě provázelo, když tento pořad TV Nova vysílala. Pořad si mě získal už když jsem byl malý a oblíbil jsem si ho natolik, že si ho i po 10 letech mile rád pustím a bavím se. Ještě bych rád doplnil, že moderátor Martin Preiss, mi taky nepřišel vůbec špatný. Byl chladnější, ale i tak bylo vidět že uvnitř ty výhry lidem prostě přeje a že je sám zvědaví, koho přivede až k miliónům (což sám také v jednom interview řekl). Ten byl taky fajn. Působil jako hráč, jako hazardér, gembler. Je celkem složité hodnotit, ale ačkoli se mi moc nechce, tak ty ostatní moderátory po Preissovi musím brát v potaz. S nimi šel pořad do kytek. 4/5* i když bych chtěl dát plný počet bodů. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Díly s panem Čechem byly absolutně bezkonkurenční, žádný z následovníků už se nastolené laťce nedokázal ani přiblížit a Milionář pomalu ale jistě mířil k záhubě. Počínaje Preissem už to bylo vážně o ničem. A samozřejmě jsem si vždy rád "zasoutěžil" z pohodlí domova. Pro mě nejlepší vědomostní pořad, celkově se mi vždy velmi líbil ten formát soutěže, a navíc oproti v podstatě všemu obdobnému v Česku tam byly opravdu pořádné výhry - na rozdíl od takového AZ kvízu - takže bylo vždy vidět to napětí ve tvářích soutěžících, které právě hlavně pan Čech velmi umocňoval, krásné vzpomínky. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení se týká pouze dílů s Vladimírem Čechem (čest jeho památce), který byl skutečný profesionál. Od barvy hlasu, přes improvizaci až po vyhýbání se klišovitým frázím, to vše mu šlo perfektně. Mnohdy dokázal člověka dost napnout. Dalším kladem byli soutěžící. Někdy typy, kterým jste to přáli, někdy tupci, co se nedostali ani na první záchytný bod. Mnohdy jsem se divil už při výběru soutěžících, kteří nebyli s to seřadit jednotlivé dny v týdnu po sobě. Prostě kultovní záležitost, která mě provázela tři roky. Jo, jinak nesmím zapomenout na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=Dre_16NGoug ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Ve 20. epizodě v 18. minutě můžeme vidět, že soutěžící má přeškrtnuté všechny nápovědy, přitom ji ještě zbývá nápověda „přítel na telefonu“. V příštím vyobrazení nápověd je už všechno dobře. (mar48)
  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama