Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong kongský akčňák plný skvélych bitiek. Jedná sa tu o skupinu špičkových vojakov z názvom čata 701, ktorým bola odstránená nervová sústavu a tak necítili bolesť. Čata sa vzbúrila a zároveň na to všetci zmizli. Čuj-čik alebo tiež známy ako učiteľ sa rozhodne postaviť posledným členom čaty, ktorý vyvražďujú drogových bossov. Musí za každú cenu skryť svoju identitu aby ochránil seba i svojich priateľov. (Jožin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

HKstars 

všechny recenze uživatele

Speciální jednotka geneticky upravených supervojáků (s vyoperovanými nervovými centry) se vzepře proti svým "tvůrcům" a uprchne z přísně střeženého komplexu. Jsou neporazitelní, zatraceně naštvaní a začnou, jak se na záporáky sluší, dělat pořádnou neplechu. To v konkrétním případě znamená přímou redukci drogových kartelů, jejichž obchody hodlá vůdce skupiny převzít a ovládnout tak trh s drogami. Naštěstí je tu Tsui (Jet Li), jeden ze supervojáků, kterému sice přeoperovali tělo, ale ne duši. Rozhodne se (jako maskovaný superhrdina) postavit proti bývalým kolegům, najde si klidnou práci knihovníka a... panebože co to plácám? ;) Příběh Černé masky je tak trochu vymačkaný citrón - elitní jednotka supervojáků hodně připomíná Univerzálního vojáka (stejně jako potřeba neustálého doplňování krve (v Univerzálním vojákovi to byl led na zchlazení těla)) a Černá maska u nás navíc vyšla jako reakce na úspěch Matrixu, kterému se v některých aspektech (bojové scény, oblečení hlavních hrdinů) až nebezpečně podobá. Jak by taky ne, když choreografem akce tu byl Yuen Woo-Ping. Faktem ale zůstává, že výrobní štítek Černé masky má na sobě číslovku 1996. Ani mile drátované scény (bitka na hřbitově, finále) a ostřílený Jet Li v hlavní roli, však nezachraňují diletantství scénáristy a režiséra. Danny Lee v akčním žánru neumí moc chodit a prozrazuje to už úvodní přestřelka, ze které nejspíš dostanete třesavku. Díky těmhle "nedobrovolným přítežím" zůstává Černá maska daleko za svými možnostmi (Yuen Woo-Ping a Jet Li by pod zručnějším dozorem určitě dokázali víc) a lze ji použít jen jako akční výplň deštivého odpoledne, u které, díky občasným závanům Pingovy geniality, byste rozhodně neměli usnout... 50% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jet Li je hračka v rukou vládních vědců, kteří si z něj udělají biologicky modifikovaného vojáka ve stylu Univerzálního vojáka. To se mu pochopitelně nelíbí a tak se svými "spolumutanty" uteče. On po pár letech jako obyčejný ušlápnutý knihovník žije v klidu a míru, ale jeho exspolubojovníci začnou využívat svých schopností a začnou zlobit - je tedy jasné že jejich cesty se střetnou a vyteče při tom spousta kečupu. Příběh je prostě stupidní jak jen nejvíc to jde, okořeněný spoustou humoru a hlavně s akčními scénami za kterými stojí velmistr choreografie, Yuen Woo-ping - pár záběrů velmi připomíná Matrix, který ale přišel až o pár let později. No, je to jednoduše zábavné akční béčko, navíc s luxusně příšerným anglickým dabingem :-) 7/10 ()

Reklama

system 

všechny recenze uživatele

Videl jsem to s anglickym dabingem, takze jsem se u toho vice pobavil nez by bylo zahodno, ale kdyz vidite 100 kiloveho motorkare jak ho dabuje nejaky natepleny blbecek co ma koule ve sveraku, tak to ani jinak nejde:-). Muzu rict, ze muzeme byt u nas na dabing (i kdyz ho nemam rad) patricne hrdi. Jinak pribech je trochu stupidny, avsak Jet je ve forme a choreografie souboju je nadprumer - 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som videl akčňák ( komiks ), ktorý kašle na logiku, dej aj fyziku a pri tom podkopáva svoju vlastnú inteligenciu. Všetko spomenuté sa odohráva v každom žánrovom snímku, ale tu si to tvorcovia rozdali s umením bez kondómu. 80 minút neustálej ( kvalitatívne premenlivej ) akcie a hongkongsky bitej atmosféry. No nepozri to. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Člověk by na první pohled řekl klasická hongkongská slaboduchá mlátička na pobavení a bude mít pravdu. Zajímavá však byla práce kameramana, občas jako by se oprostil od jednoduchého snímání herců a probleskly mu tam vizuálně poutavé záběry, herci téměř to samé, předstírané herectví občas vystřídá náznak čehosi zajímavějšího, co však zůstalo pevné jako skála byl ten nádherně pitomoučký scénář :) Ještě bych vypíchnul zejména akci v nemocnici - Terminátor jak vyšitý. Podtrženo, sečteno, nenudilo, pobavilo a přesně to jsem potřeboval. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama