Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Každý, kto sa dnes rozhodne točiť fantasy film musí počítať s tým, že režisér Peter Jackson nasadil latku v tomto subžánre poriadne vysoko, keď bravúrne sfilmoval Tolkienovu trilógiu "Pán Prsteňov". Takže ku tomu, aby z toho nebol len nudný gýč či totálny prepadák je potreba predovšetkým dobrý príbeh, bohatých producentov, kvalitných hercov a profesionálny team odborníkov na špeciálne efekty. Snímok "Oheň a ľad: Súboj drakov" neobsahuje ani jednu z týchto ingrediencií. Je to sprostosť s mizerným scenárom, otrasnými hercami a žalostne slabými filmovými trikmi. * ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem toto neviděl celé, ale co jsem viděl mě bohatě stačilo k tomuto, zde silně provokativnímu, ohodnocení. Scénář je ukázkou umění vykradačů nápadů, děje a postav z jiných filmů (zde hlavně fantasy). Těch pár známých tváří je zde né, pro kvality filmu, ale hlavně kvůli nájemnému. Co se mě však zde doopravdy líbilo a velice překvapilo, byla režie Pitofa. Dinamická a rychlá. Dobře si uvědomoval, co točí za strašliý odpad na papíře. Dal tomu šťávu a z ničeho vydupal alespoň něco-rozhodně se v mých očích napravil po strašlivé Catwomen. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Služebná: Princezno, nesmíte sama do lesa. Princezna: Umím se ochránit, již tři roky beru antikoncepci. Ano, princezny už nejsou co bývaly. Již nekoušou do otrávených jablek, nenazouvají nejmenší střevíčky, nespí na hrášku, nepíchají (se) trny a vůbec nedělají co by jeden čekal. Doba se mění a žádá ženy činu. Chudáci děti z toho sice možná občas mají zmatky v hlavě, ale to se dá napravit přidáváním vysvětlivek do pohádkových knížek nebo rovnou přepsáním (rozuměj aktualizací) pohádek dle požadavků dneška. Ale nechme úvah a vraťme se k tomuto kinematografickému skvostu. Mírumilovné království Carpia pod vládou dobrého krále Augustina je terorizováno (všimněte si toho výrazu, ne sužováno, TERORIZOVÁNO) ohnivým drakem, co vypadá jako hořící hadr na podlahu, za čímž zřejmě stojí sousední král Quilok a (z)rádce Paxian. Řešením by mohl být rytíř Alador, ale ten je kdesi ve vyhnanství. Ona moderní princezna se ho vydá hledat, přičemž neomylně vedena scénáristou se do pěti minut shledá už jen s jeho synem Gabrielem (tak by vypadal Keanu Reeves po kastraci), který ji zachrání před jakýmisi fanatickými aktivisty Greenpeace. BTW zlý král Quilok má samozřejmě za velitele stráží morálního černocha. Vydržel jsem do prvních reklam a pak si řekl, že tohle nemám zapotřebí a šel jsem se psem ven. Podle konce, který jsem stihl, jsem ovšem o mnoho nepřišel. Ohnivého draka mezi tím sežral ještě horší ledový drak (cákající hadr na podlahu), dobrý král Augustin je zavražděn, aktivisté Greenpeace zabijí zrádce, protože jim močil na jejich oblíbený strom, zlého krále probodne dobrá královna, onen hrdinný syn zabije draka nikoli mečem (ty jsou zřejmě v dnešní době příliš falickým symbolem), ale pomocí alchymie (symbol Viagry?), pak princezna zazvonila na zvonec a kravince byl konec. Co dodat. Naprosto příšerná hudba, tragické dialogy, pokusy o akční scény jsou jen o málo lepší než Turecké hvězdné války (ale nejsou tak legrační). Hernajs, to jsem se ale rozepsal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za humny je brak.. Flambovaný rejnok, rogalo s námrazou, princezna z království předkusu a jako drakobijec eunuch ze dvora Alexandra Velikého - Gimli, bratře trpaslíku, ač jsi od posledně vyrostl, namočil ses až po krk do pěkné sračky.. Za svou vystylovanou pohádku plnou kýčovitých obrazů, zmateného střihu a kamery na řetízkovém kolotoči by Pitof zasloužil umlátit ztvrdlými bagetami v rukou francouzských dětiček. A nebo mám lepší nápad. Ať nasedne do lokomotivy vlaku TGV, kolega Uwe Boll do německé obdoby ICE a oba vyjedou maximální rychlostí na trať. Ideálně proti sobě.. ()

Jrk 

všechny recenze uživatele

Moje hodnoceni vylozene vyjadruje ze jsem byl schopen film odkoukat. A to jen diky tomu ze tam byli draci. Aspon nektere triky byly trochu obstojne (jako let draka, jejich souboj). Vse ostatni od scenare ktery jakoby se snazil drzet kontinuitu tim ze trhane v ruznych zaberech udrzuje dej ( neco jako klapka na hrade dialog, strih klapka dialog v podhradi, strih klapka....) tak pres herecke obsazeni a jejich vykony (asi se diky scenari nedalo vytezit vic) po zbytek trhance (hudba, souboje, celkovy pribeh). Takze pokud vylozene chcete velmi detskou pohadku kdy vam nebude vadit ze budete koukat na male epizodky zkouknete hodinu a pul tohoto priserneho filmu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama