Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

Fary 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za vypravu. Jinak je to hovadina bez hlavy a paty, nesympaticky hlavni hrdina, stupidni dialogy, neco jako emoce v hlase na to muzete zapomenout uplne a co me stvalo asi nejvic byly technicke vychytavky ala MacGyver. Projektor, casovane bomby, kuse s traskavou strelou... no - stupidita! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Gabri umí něco jako kung fu, k tomu podlý rádce a zamilovaný pár…. No nedívejte se na to. Přesto zde několik nových nápadů bylo, draci poměrně efektní, leč časem se ohledí. Děj je snad jakž tak dobrý a rychlý, ale mne ničím nezaujal. Celkově mne film prostě nebavil. Za nápad nevyhazuji do odpadu, ale dávám stejně podprůměr. Nova 200809 7911/8051 ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Služebná: Princezno, nesmíte sama do lesa. Princezna: Umím se ochránit, již tři roky beru antikoncepci. Ano, princezny už nejsou co bývaly. Již nekoušou do otrávených jablek, nenazouvají nejmenší střevíčky, nespí na hrášku, nepíchají (se) trny a vůbec nedělají co by jeden čekal. Doba se mění a žádá ženy činu. Chudáci děti z toho sice možná občas mají zmatky v hlavě, ale to se dá napravit přidáváním vysvětlivek do pohádkových knížek nebo rovnou přepsáním (rozuměj aktualizací) pohádek dle požadavků dneška. Ale nechme úvah a vraťme se k tomuto kinematografickému skvostu. Mírumilovné království Carpia pod vládou dobrého krále Augustina je terorizováno (všimněte si toho výrazu, ne sužováno, TERORIZOVÁNO) ohnivým drakem, co vypadá jako hořící hadr na podlahu, za čímž zřejmě stojí sousední král Quilok a (z)rádce Paxian. Řešením by mohl být rytíř Alador, ale ten je kdesi ve vyhnanství. Ona moderní princezna se ho vydá hledat, přičemž neomylně vedena scénáristou se do pěti minut shledá už jen s jeho synem Gabrielem (tak by vypadal Keanu Reeves po kastraci), který ji zachrání před jakýmisi fanatickými aktivisty Greenpeace. BTW zlý král Quilok má samozřejmě za velitele stráží morálního černocha. Vydržel jsem do prvních reklam a pak si řekl, že tohle nemám zapotřebí a šel jsem se psem ven. Podle konce, který jsem stihl, jsem ovšem o mnoho nepřišel. Ohnivého draka mezi tím sežral ještě horší ledový drak (cákající hadr na podlahu), dobrý král Augustin je zavražděn, aktivisté Greenpeace zabijí zrádce, protože jim močil na jejich oblíbený strom, zlého krále probodne dobrá královna, onen hrdinný syn zabije draka nikoli mečem (ty jsou zřejmě v dnešní době příliš falickým symbolem), ale pomocí alchymie (symbol Viagry?), pak princezna zazvonila na zvonec a kravince byl konec. Co dodat. Naprosto příšerná hudba, tragické dialogy, pokusy o akční scény jsou jen o málo lepší než Turecké hvězdné války (ale nejsou tak legrační). Hernajs, to jsem se ale rozepsal. ()

amyth odpad!

všechny recenze uživatele

No na to co teď běží v televizi už snad ani nejsou měřítka...... tohle se blíží zhovadilosti z té "opačné" strany - tzv. Olmerova cesta ...... Fantom Paříže jsem považoval za velmi sympatický úlet, Catwomen za zločin proti filmu, ale tohle, tohle je na hvězdu na chodníku slávy. Pitof - člověk co dokázal natočit 84 minut koncentrované nudy ........ ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Snaha natočit kombinaci Pána prstenů s dalšími fantasy filmy se rozhodně nepovedla. Vůbec to nepůsobí dobře, ani ty postavy vás neoslní. Jak tady bylo zmíněno, v lese jsou ozvěny jako v kostele atd. Jo a když se ve středověkém filmu dívají hlavní protagonisté na video z promítačky jakoby se nechumelilo, to je panečku pecka! Ty dovětky v závorkách (TV film) dělají hodně. Málokdy se stane, že by takový snímek byl něčím vyjímečný a tudíž dobrý. Není důvod se na Dračí příběh dívat 2x. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama