Reklama

Reklama

On ve strašidelném domě

  • USA Haunted Spooks

Obsahy(1)

V klasické duchařské komedii se v hlavních rolích představují HAROLD LLOYD a Mildred Davis. Mildred, po smrti svého dědečka, zdědí dům. V závěti je ale podmínka, že bude v tomto domě jeden rok bydlet, jinak se dalším dědicem v pořadí stane její strýc... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako ostatní Lloydovy grotesky je i tato zprvu pomalejší a příběhovější. První dvě třetiny sázejí hodně, což je pro Lloyda také typické, na slovní humor. Koncentrace gagů stoupá teprve s blížícím se klimaxem, který připomíná hranou verzi Scooby-Doo (a stejně jako ve Scooby-Doo je vše racionálně vysvětleno). Jako bonus často citovaný záběr se zježenými vlasy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný a pohodový filmeček, kde mě bavily už fórky v úvodních titulcích a posléze mezititulcích, ale kde i samotný příběh má spoustu obrazových gagů (asi nejvíc mě bavily slepice a vstávání vlasů hrůzou). Je sice fakt, že prvních deset minut je to o nepovedených námluvách a strašidelnému domu se to věnuje jen na konci, ale to mi vůbec nevadí, protože jsem se usmíval pod fousy celou dobu a celkový dojem mám hodně pohodový. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V době natáčení tohoto filmu došlo ke známé nehodě s dynamitem, při níž Harrold Lloyd málem přišel o život a ztratil dva prsty pravé ruky. Příběh hned od úvodních titulků rozvíjí vtipné slovní hříčky, stejně jako typické gagy. Zaujmou předeším jeho pokusy o sebevraždu a jízda automobilem při níž loví slepice. Konec se odehrává ve "strašidelném domě", který je asi tak strašidelný, jako ta atrakce na matějské:) Naštěstí je mnohem zábavnější a obsahuje scénu se zježeným účesem. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Harold by se rád zabil, protože ho zase opustila jeho další jediná dívka, čehož využije okolojdoucí advokát a nabídne mu manželství s neznámou dívkou, která by díky tomu získala dům. V tom ale podle všeho straší, a tak se novomanželé musí postavit strašidlům, aby se nakonec dozvěděli, jak se ten druhý vlastně jmenuje. Úžasné gagy, skvělé nápady. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Lloyd prostě asi potřeboval vyzrát a ucelenější delší (příběhem, zápletkou) komedie mu sedí mnohem lépe, než krátké jednorázové ztřeštěné grotesky. Haunted Spooks je výborná komedie plná zábavného humoru, komična, dobrých triků (ze zježených vlasů mi fakt spadla brada) a až pohádkové krásy Mildred Davis. Kromě toho, je to první tak starý film, v němž jsem viděl hrát černochy a černošky (strachem tancující černoch je hodně zábavný, stejně tak i ten malý černošský klučina) a to určitě mile potěší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Harolda Lloyda při natáčení překvapil nečekaný výbuch na scéně, který ho připravil o palec a ukazovák na pravé ruce. (Hwaelos)

Reklama

Reklama