Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

Dont 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o fous lepší, děj po celou dobu směřuje k finální bitvě, která je skutečně grandiózní. Dokonce v těch generálech jsem se už orientoval mnohem lépe, a ani mi nepřišli tak nadbyteční. Zmínil bych také hudbu, která je u obou dílů dobře zvolená a hlavně ten ústřední motiv je líbivý. Přesto mám několik kritických připomínek. Ač jsem fanoušek sportu, nerozdýchal jsem nemístnou fotbalovou epizodu, kýčovitý poslední záběr a ze všeho nejvíc mě iritovala špiónka v utajení a její rádoby vtipné etudy v nepřátelském táboře. A že tahle linie dostala požehnaně prostoru. Přitom ta role byla celkem vkusně obsazená a třeba návrat princezny do tábora jižanů byl zpracován zajímavě a rozhodně ne špatně. Škoda těch zlehčujících pasáží, které se do snímku nehodily a ubírají mu na serióznosti. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tarô Iwashiro: 1. The Battle Of Red Cliff (03:05) ,2. On The Battlefield (08:43) ,3. Light Of The Evanescence (02:32) ,4. Shadow Of The Evanescence (02:26) ,5. Shooooot! (01:43) ,6. Decision For Justice (03:58) ,7. Secret Stratagem (01:51) ,8. Closing In Upon The Enemy (04:13) ,9. Unseen Locus (03:01) ,10. Precious One (05:22) ,11. Sound Of Heartstrings (01:35) ,12. In Loneliness (05:35) ,13. Beyond The River (04:19) ,14. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part I (07:12) ,15. Outroduction Of Legend (05:16) ,16. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part II (03:32) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Red Cliff drinking game: předěl mezi scénami řešený jako přeseknutí plátna – 1 panák; Takeši Kaneširo se oduševněle ovívá sokolím křídlem – 1 panák; Vicky Zhao účinkuje jako comical relief – 1 tuplák piva za zkostnatělý sexismus; Chang Cheh se tváří zasmušile – 1 panák; Šidó Nakamura má drsňácky zvednutý ret po vzoru Rockyho Balboy – 1 panák; zrychlené pohyby mraků – dorazí se flaška a načne se nová; záporáci vymyslí taktiku, ale aliance hrdinů v paralelní montáži dostane vnuknutí na protitaktiku – 1 panák a další, když hrdinové slovně vysvětlí, co už je dávno jasné a co bylo ukázané v názorné ilustraci; někdo připravuje čaj – kolektivně se vyžahne flaška laciného bolehlavu z asijské tržnice za exotické klišé; vojenský útvar vyvíjí evidentně samoúčelnou činnost čistě proto, aby se v záběru dělo něco epického – jedna kapka za každého vojáka. Podobně by šlo ve výčtu povrchních efektností pokračovat ještě dlouho, ale už tak to jen v první třetině filmu hraničí se smrtelnou otravou alkoholem. Kdyby to bylo jen schematické a povrchní, byla by to sranda, ale tohle je navíc midcult jak prase. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Přestože byla párkrát v průběhu děje vznesena otázka po smyslu právě probíhající války a jedna z mála ženských postav apeluje v rozhodujících chvílích na její ukončení (ačkoli na začátku byla pro válku), přes toto všechno vnímám tento film jako nechutnou, cynickou a obzvláště blbou oslavu násilí a víry ve vyprahlost a vyprázdněnost divákova ducha i srdce. U filmu, u něhož přes 70% času (můj subjektivní odhad) tvoří pouze bitvy, tj. sekání, píchání, stínání, spalování, střílení aj., kde hrdinové jsou jednoznačně definování nadpozemskými atletickými dovednostmi, schopnostmi snášet přímé zásahy šípů a darem předvídat cokoli, kde arcipadouši jsou naopak poznatelní dle toho, že padnou až jako poslední, přestože se na ně vrhá pět-deset-dvacetinásobná přesila.. u takového filmu nemohu smýšlet jinak. Ve vzácných chvílích je zdůrazňována krása přírody, sem tam se mihne náznak milostného prvku - ale to jen jako okořenění primární funkce filmu: "Akce!" Film je to tupý prototyp (proti?)válečného filmu, v němž prostý voják umírá nepovšimnut jen jako nevýznamná jednotka hekatomb a pro rádobyvznešené ideály. Humanistické myšlenky jsou nahrazeny důmyslnými rozpravami nad taktikou a pokryteckými vzdechy nad podlostí a nemorálností soupeře (aby vzápětí tzv. hrdinové použili podobné lsti ve jménu sebou samými definovaného dobra).Celým filmem smrděla umělina a spálený popcorn. A to vše na neskutečném prostoru pěti hodin... ** ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výrazně ukecanější pokračování, ale zase s pompézní bitvou na závěr. Dialogy jsou stále takové dost čínské a konečně jsem začal rozeznávat kdo je kdo. Díky tomu, že se velká část bitvy odehrává v noci, vizuál působí o dost lépe. Je to ohromná produkce, je to velkolepé, ale stejně jako jednička dějově dost prázdné a jestli se jednička aspoň trochu snažila o vykreslení historie, tak dvojka už je vyloženě heroická pohádka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama