Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro "čajíčkáře", který nabízí jasnou odpověď na věčnou otázku kdo byl tím nejlepším fotbalistou všech dob. Malá nápověda - ani jeden z tria Pelé, Garrincha, Maradona to není. Osobně bych se rovněž vyvaroval zvolání toho typu, že Woo tímto redefinuje výrazy jako opulentnost, davové scény či megalománie, protože i přes veškerou výpravnost to stále vedle Bondarčukovi adaptace Vojny a míru vypadá, jako když si dvě děcka hrají za domem na dvorečku na vojáčky. Přesto jde o velký návrat Johna Woo. O tom žádná. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

John Woo s mistrovstvím sobě vlastním provede své hrdiny zákeřnou epidemií, sítí špionáže a propletencem intrik až k rozhodující monumentální bitvě, v níž jde o všechno … a utopí pobřeží v ohnivém moři. Dynamika příběhu je oproti prvnímu dílu trochu odlišná, opatrné vyčkávání, taktizování a zvažování sil a šancí soupeře vystřídá velkolepá akce až ve druhé polovině snímku, přesto - nebo právě proto - tvoří oba filmy dokonale kompaktní a neoddělitelný celek se strhující, neopakovatelnou atmosférou. ()

Reklama

ad 

všechny recenze uživatele

John Woo se vrátil tímto neskutečně monumentální čtyřhodinovým opusem zpět na vrchol a natočil další ze svých filmů, kvůli kterým na něj historie filmu nezapomene... Škoda jen, že příběh je pro našince zajímavý asi tak, jako by byla pro číňany zajímavá rekonstrukce husitských válek... PS. : Ty 4 platí pro oba díly za sebou... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Druhý diel mal na čom stavať a to sa výrazne prejavilo v jeho kvalite. Svoju stavbu postavil na základoch z prvého dielu a tá potom vynikajúco fungovala. V prvom diely mi jednotlivé scény na seba veľmi nenadväzovali (mal som taký pocit), ale v tomto sa to výrazne zmenilo. Dokonca sa aj zlepšili herecké výkony jednotlivých predstaviteľov aj keď nie je vylúčené, že oba diely sa natáčali naraz (to neviem). Z toho čo píšem je jasné, že druhý diel sa mi páčil viac a teda odporúčam toto dvojdielne dielo. Hlbšie sa v tomto druhom diely dá dostať aj do rozmýšľania jednotlivých protagonistov a aj bol pre mňa viac "poetický" a poučný v niektorých situáciách. Súboje boli lepšie asi v prvom diely, ale mne v prvom rade ide o kvalitu príbehu. No a dvojka je aj o dosť vtipnejšia a vtipné scénky väčšinou nepasujú do vojnového filmu, ale tu je opak pravdou. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Lahodné dovršení famózního "návratu" Johna Woo. Jedna monumentální bitva ve finále je jen třešínkou na chutném dortu plným dlouhých rozmluv nad šálkem čaje, taktizování, neoblomných přátelských vztahů a dnes možná příliš naivních idealů, pro které nemá každá pochopení (já ano :)). Pro někoho možná zdlouhavé, pro jiné promyšlené, emocionálně nabité. Nemůžu být méně, než nadšen :). ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama