Reklama

Reklama

Král Artuš

(TV film)
  • USA King Arthur: His Life and Legends
USA, 2006, 44 min

Režie:

Sue Hayes
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh o králi Artušovi se začal psát v jihoanglickém Cornwallu. Podle pověsti se Artuš narodil před 1500 lety na hradě Tintagel a jeho narození bylo opředeno kouzly a čarami. Epos o králi Artušovi a rytířích kulatého stolu je příběhem o vášních a šlechetnosti, o lásce a rytířství - ale také o smrti, válce a utrpení. Ale především je to tragický příběh, který vypráví o tom, jak jeden král přijde o královnu a pak o celé království. Artušovské pověsti vycházejí z útržků dějin a jsou směsí faktů a lidové tradice. Přetrvaly dlouhá staletí a oslovují i dnešního čtenáře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Víc než dokument se jedná o pavědecký výtah ze středověké literatury. Jako by někdo napsal obsáhlejší čtenářský deník na hodinu češtiny a pak vám ho četl v televizi. Vhodné a hlavně zajímavé pouze pro lidi, kteří se nikdy nesetkali s Artušovskou legendou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť povedený dokument, který povětšinou papouškuje to, co o Artušovi víme z Excaliburu. Žádný pokus (kromě jednoho chabého) o osvětlení Artušovy identity, žádná větší ukázka toho, jaká situace na Ostrovech panovala na přelomu 5. a 6. století a už vůbec se nemluví o uspořádání tehdejší společnosti. Pro někoho, kdo o Artušovi slyšel jen letmo a chce vědět o trochu víc, je to koukatelné. Mě to spíš otrávilo. 15% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc a hlavně jiných informací. Špatně natočený dokument, který se potácel na hraně zajímavosti. ()

Reklama

Reklama