Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Zevon 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to spíš jak materiál pro nábor nových zájemců o práci vojáků z povolání. Předpokládal jsem, že američani jsou nejlepší piloti na světě, takže mne dokument v tomto směru nezklamal - budu možná koukat i na další díly s vědomím, že se jedná o demonstraci americké nadvlády a nám, hmyzu ze zbytku světa nezbývá, než na ně s posvátnou úctou zírat a do otevřených hub si ládovat přitom třebas brambůrky :-). Ale jako materiál, hodnotící historii, vyústěním ve vzdušné konflikty je podprůměrný, fandit tomu budou spíš závisláci nerealistických leteckých simulátorů na 1. stupeň obtížnosti :-), ovšem za pár let se budou těmto animacím usmívat přesně ti samí. Výborné hodnocení "Abes" :-))) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Několik dílů jsem viděla díky tomu, že můj otěcko miluje všechno, co se týká letadýlek - a docela mile mě překvapilo, jak dobře jsou Letečtí stíhači ošetření po dramaturgické stránce. Doopravdy se zatajeným dechem sledujete rekonstrukci souboje a dokonce nevadí, že vyprávění se v polovině přeruší a autoři vám nabídnou backround. Co tedy trochu vadí, jsou takové ty namachrované řeči pilotů ( "Vypálil jsem, Mig vybuchnul, já pak proletěl troskama a vybombardoval celou vietnamskou základnu. Parťák nemoh lítat, tak jsem ho čumákem letadla dostrkal až na domácí základnu...". - člověk si chtě nechtě vzpomene na Harmona Rabba :-). A souhlasím s tím, že seriál je hodně jednostranný a ukazuje jen bitvy, ve kterých Američané vyhrali. Taková trošilinku agitka... Proto taky mluvím o seriálu a ne o dokumentu. ()

Reklama

Wenca888 

všechny recenze uživatele

Většina informacích podaných piloty je pravděpodobně přibarvené o jejich představy. Těžko říct, zda piloti mají za války čas sledovat až takové detaily jako naštvaný výraz v obličeji pilota letícího vedle společně s hrozící pěstí. Nechci snižovat jejich odvahu, sám bych si v takové situaci cvrnknul do trikotu, ale jejich komentáře vyznívají často nevěrohodně. Jinak grafika dobrá... ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Strašně moc tomu ubírá ten jednostranný pohled...vysílat to v číně či japonsku by byl ale dobrý žert :D No každopádně je to udělané graficky krásně, jen to mohli dávat 1:1 ty americké borce a ostatní. Takhle to vypadá, že američani nepřišli ani o jeden stroj :))) Jeden by se až divil, že ti protivníci nebyli raději všichni kamikadze... ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Válečná historie mě velice zajímá, avšak letecká ne tolik. Ovšem tenhle dokument je naprosto skvělý!!! Grafika a vybarvení soubojů je vynikající. Pro ty co si v letectví libují můžu jen doporučit. To jak tady někdo protestuje kvůli podání tohoto dokumentu jako faktu je pouze směšné a je vidět, že dotyční o historii nic nevědí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama