Reklama

Reklama

Idiots and Angels

(festivalový název)
  • USA Idiots and Angels

Obsahy(1)

Angel je sobecký člověk bez zásad, který se jednoho rána probudí s křídly na zádech. S křídly, která ho nutí dělat dobré skutky v rozporu s jeho povahou. Proto je Angel schovává před ostatními a snaží se jich zbavit… (ninon)

Recenze (19)

Hafran 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejzajímavějších a nejcitlivěji udělaných animovaných filmů. Neotřelou technikou animace podporovanou vynikající scénickou hudbou vypráví jednoduchý, ale velice emotivní příběh o muži, který bojuje s se svým Andělem i Idiotem, které si nosíme v sobě, přičemž stále naráží na Idioty kolem sebe. S nadsázkou a černým humorem, pro Plymptona klasické, řeší otázku jestli je nám vlastně dobro a soucit přítěží, a jak bychom dopadli bez nich. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Plympton mě ze začátku hodně chytil, ale nakonec upadl do značného stereotypu a co hůř, uvěřil nejspíš, že je veliký umělec. Bohužel ale tenhle jeho "art" je hrozně myšlenkově banální a konkrétně myšlenka "nápravy z donucení" mě hodně iritovala, protože co to je za nápravu, když není dobrovolná ani nucená, ale prostě automatická? Co si z toho mám jako odnést? ()

Reklama

Mr.Terible 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film. Pojednává o dobru, které se zrodí ze semeniště zkaženosti, přičemž dobro se zde dlouhou dobu jeví jako přitěžující okolnost. Obzvláště poté, co protagonista Angel zemře. Tato událost diváka přiměje, aby si položil otázku: Je to vůbec spravedlivé? Ale příběh filmu pokračuje dál... Jistěže je to příběh naivní, ale v kombinaci s Plymptonovým smyslem pro humor a nadsázku dostává nevídaný emocionální náboj. Banální symbolika filmu neškodí, naopak zapadá do atmosféry amerického maloměsta v neurčité době. Na filmu také obdivuji odvahu vyprávět pouze obrazem. U dlouhometrážního animovaného filmu to není obvyklé. P.S: Hafranův komentář je mnohem výstižnější. Dokáže na malém prostoru vyjádřit podstatu filmu, zatímco já chodím kolem horké kaše a přitom ještě spoileruji. Bravo Hafrane! ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Prvních padesát minut si ukazujeme jaký je to blb, kterému narostly křídla (asi bumbal redbul), tato část je poměrně nudná s několika výskyty nevtipných, zato nápaditých, ukázek animátorské zručnosti. To vše by se dalo zabalit do 5 minut a bylo by to zajímavé. Pak přijde ta část s bojem dobra a zla, dostává to spád, docela mě to zaujalo, i ten konec se vydařil. Mít to 25 minut, tak nad 5* nepřemýšlím, ale tu první část sem překonával hodně těžko s dvouma přestávkama... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Osvědčený motiv proměny antihrdiny v dobráka je v Plymptonově svérázném animovaném podání svěží, poctivý v jemných náznacích postupné proměny a myšlenkově naléhavější/emotivnější než většina hraných soukmenovců. Prim hraje vyprávění obrazem, úsměvně ujetá a všudypřítomná symbolika, obdobně stavěný humor a bezchybná animace s řadou nevídaných vychytávek ("úhly záběrů", přechody atd.). ()

Galerie (17)

Související novinky

Noirová klasika v Litoměřicích

Noirová klasika v Litoměřicích

08.08.2009

Ve dnech 28. — 30. srpna 2009 proběhne již podeváté litoměřický filmový festival, tentokrát s podtitulem „film fatal“. Budete mít jedinečnou možnost zhlédnout filmy, se kterými se ponoříte do vln… (více)

Reklama

Reklama