Reklama

Reklama

Být Erikou

(seriál)
  • Kanada Being Erica
Kanada, (2009–2011), 34 h 15 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Jana Sinyor

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Erin Karpluk, Reagan Pasternak, Michael Riley, Tyron Leitso, Joanna Douglas, Daniel DeSanto, John Boylan, Morgan Kelly, Vinessa Antoine, Paula Brancati (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Erika Strangeová se setkává se záhadným terapeutem, který ji pošle zpět v čase, kde Erika prožije znovu jedno velké zklamání ze střední školy. Vtipný a zároveň dojemný seriál o tom, co nám stojí v cestě za uskutečněním našich snů. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Tím se tady řídilo a vzniklo to, co vzniklo. Nenásilnej kanadskej seriál o "Erice", slečně, kerá má šanci napravit svoje chyby tak, že se vrátí do minulosti a pokusí se jí (ale hodně opatrně) změnit. Hudební stránka je udělaná výborně a jemnej humor tomu taky nechybí. Těším se na další díly.. ()

Runespell 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se ocitla na pokraji svých sil a má pocit, že se jí v životě nic nedaří. Bez dalšího vysvětlování jí do života vstoupí terapeut, který jí dá možnost si a) uvědomit, kde ve skutečnosti chyby udělala a kde ne, b) přenést se přes pocity viny a c) posunout se díky tomu dopředu. Dalo by se to prakticky nazvat regresní terapie a tady spolu s hrdinkou procházíme každým krokem cesty. Tento seriál není intelektuální veledílo ani si nehraje na komplikované dějové linie. Druhá série po několika dílech dost upadla, případně budu ještě updatovat.. OK, update - druhá řada již prakticky nesledovatelná a snižuji hodnocení. ()

Reklama

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Sice trochu moc měkký, ale rozhodně nemůžu ignorovat fakt, že se tu řeší věci, který jinde prostě nepotkáte a přitom se s nimi člověk setkává dennodenně. Dokázat tohle podat poutavou formou, to je umění. Určitou výtku bych měl k tomu, že hlavní hrdince je umožněno opravovat chyby v minulosti (tj. ve skutečnosti je neakceptovat), což jde dost proti zbytku filozofie seriálu. (UPDATE 2013: Ovšem na druhou stranu se často ukáže, že o ty "chyby" vlastně vůbec nešlo.) ()

Zuzzka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. V každém díle se v něm řeší problémy, se kterými se podle mě může ztotožnit téměř každý člověk. Jsou to věci, o kterých žádný jiný seriál nemluví, a přitom jsou tak pravdivé. Druhá série je docela jednostranně zaměřená a ne tak zajímavá, třetí to však napravuje, neboť terapie probíhá ve skupině a Erika opouští jednu etapu svého života - ať už jde o vztahy nebo práci - a posouvá se do další. No a 4. série - Erika bude mít svého pacienta, a tak to chodí - člověk žije, roste, sdílí život s ostatními a pak to, co se naučil, předává dalším. Je to seriál o životě a mě vždy zaručeně dojme, povzbudí a poučí. ()

Achab 

všechny recenze uživatele

Nevím jak přistoupit k seriálové řade a hodnotit ji poté co člověk uviděl pouze první díl, každopádně mě tento krok do neznáma velmi mile překvapil. Jak je pravděpodobné že žijete v kanadském největším městě, nic se vám nedaří, je vám dvaatřicet a jedinou bytostí na kterou se můžete spolehnout, že s vámi stráví večer, je vaše kočka - doposud velmi pravděpodobné, ale že jsou vaši rodiče židovského původu ( to už asi méně...) a navíc po jedné nemilé příhodě s alergickou reakcí na oříšky vás v nemocnici navštíví tajemný muž dr.Tom(ďábel, nadpřirozená bytost, alter ego,instalatér, psychoterapeut, iluzionista,snový přelud,či prodejce rychlého občerstvení?) který prohlásí, že vám pomůže změnit váš dosavadní život smolařky - stačí jen přistoupit na tu hru a rázem se dějí věci......tak tedy uvidíme... Erico Strange ()

Galerie (351)

Reklama

Reklama