Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Romantický

Recenze (55)

plakát

Takoví jsme byli (1973) 

Starší filmy mě nikdy moc nebraly, takže jsem se docela obávala. Ale tento film je kouzelný. Krásná Barbra a romantika na pozadí politiky 30. let. Je to prostě hezké. Možná napodruhé by to mohlo zanechat ještě trvalejší stopu.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Mohlo to být klidně delší, ty dvě hodiny utekly jako voda. Velmi poutavě natočeno, ale přišlo mi, že by filmu slušelo, kdyby zabrousil do ještě větších detailů Stephenova života a nepodával některé okamžiky tak zkratkovitě. Jinými slovy řečeno, kdyby to bylo více o Stephenovi a ne o jeho manželce. Ale i tak to bylo krásné.

plakát

Newyorská romance (2013) 

Až tak moc jsem od toho nečekala. Říkala jsem si, že coby hudební film s nápadem nahrávat album přímo v ulicích New Yorku to bude jedno klišé za druhým a spousta kýčovitého sentimentu. Nic z toho se ale nekonalo a tento snímek mě naprosto odzbrojil, příběh byl vynikajicí, stejně tak hudba (hned si jdu shánět soundtrack). Film dokázal vnést pohodovou náladu až do mého obýváku a na konci jsem se cítila neskutečně dobře.

plakát

Vztekle tvá (2005) 

Nevěděla jsem, jestli se na to vůbec dokážu dodívat, protože ta máma byla opravdu šíleně hysterická. Ale jinak mi to připadalo jako zajímavá studie rodinných vztahů. Nakonec, i přes bizarně vymyšlený zvrat, to bylo pravdu hezké vztahové drama. Ve filmu skoro nic nebylo dokonalé, a proto mi to přišlo reálné a dotklo se mě to.

plakát

Tři svatby (2004) (TV film) 

Teda občas jsem je ani nesyšela, jak tam byly dvě zvukové stopy přes sebe. No a jinak, prostě svatba a navíc v dobových šatech, prostorách a tak vůbec. Trošku depkoidní.

plakát

Jak jíst, abychom žili déle a zdravěji (2012) (TV film) 

Velmi zajímavý dokument v podstatě o účincích půstu. Už dříve než jsem dokument viděla, jsem se nad půstem zamýšlela a tohle mě jen povzbudilo zavést podobná opatření do svého života.

plakát

Love and Dance (2009) 

Tenhle film jsem docela chtěla vidět, ale dokoukat to do konce bylo celkem utrpení. Je pravda, že některé záběry, kamera a pár vychatávek se povedlo. Někdy mi však vizuál připomínal spíše nějaký německý romantický televizní film. Co se týče hlavní postavy Wojtka, tak ten mi tam přišel skoro zbytečný. Podle mě mezi hlavním párem nebyla žádná jiskra, Wojtek postrádal osobnost, dokonce se ani nesmál, prostě žádný pohodář.Jeho nabubřelý přístup ke všemu se projevoval i v tanci, ten mi nepřišel nic moc. Scénář bylo to, co bylo na filmu nejhorší. Spousta zbytěčných scén, hloupé dialogy. Popravdě na Izabellu Miko se dobře dívá, takže to bylo pro film obrovské plus. Bavila mě taky postava její matky, otce i jejího snoubence. Scény s ním byly aspoň vtipné. Možná škoda, že z toho neudělali komedii, výsledek by byl možná lepší. Takhle z toho vyšlo jedno velké klišé a trapas.

plakát

Před půlnocí (2013) 

Do třetice všeho dobrého...Opět příjemná konverzačka na příjemné destinaci. Způsob vyprávění je už notoricky známý, proto jediné, co se dá hodnotit je obsah. Na rozdíl od předešlých dílů je zapojeno více lidí a každý pronese nějaké to moudro. Škoda, že jsem se se spoustou názorů nemohla ztotožnit. Ale hlavně, že filmu nechybí humor, který je opět velice přirozený. S koncem na mě lezla mírná deprese, ale jak tady mnoho lidí píše, v tomto snímku šlo o opravdovost. Ano, bylo to reálné, ale ještěže si každý můžeme vytvořit realitu svoji vlastní.

plakát

Bonifácovo léto (2011) 

Jednoho dne jsem na to narazila v televizi, bylo to velice příjemné co se týče příběhu i vizuálně. Při sledování jsem si říkala, že tohle je typ pohádky, co bych se nebála pustit svým dětem.

plakát

Navždy svoji (2013) (seriál) 

Typicky české až je to děsivé, ale nějak se od toho nešlo odtrhnout. Těším se hlavně na katolický pár, ti jsou aspoň zdrojem takové milé zábavy :)