Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film PROMĚNA (THE SHIFT) od Wayne Dyera žánrově i zpracováním následuje díla jako Tajemství (The Secret), Pokojný bojovník, Co my jen víme, Celestíncké proroctví, Miluj svůj život... a je novou perlou mezi filmy osobního a duchovního růstu. Na pozadí několika lidských osudů se rozkrývá touha po vnitřní změně, po přerodu, po opravdovém smyslu. Hrdinové filmu řeší peníze, honbu za kariérou, postoj k bezdomovci, potřebu pocitu důležitosti, lásku k luxusnímu životnímu stylu, touhu po slávě, obětování se rodině, plnění dětských snů, ochotu přispět ostatním a zajímat se o ně, otročení společenským konvencím a statusu, snahu najít partnera... Každý se učí naslouchat vnitřnímu hlasu, přestat tlačit na pilu a napojit se na "zdroj", který poskytuje nekonečnou sílu a jediné přesné vedení. Tím vším se prolíná jedinečný Wayne Dyer, jeden z nejčtenějších moderních autorů duchovního růstu a jeden z nejpopulárnějších řečníků. Louise Hay (autorka knihy Miluj svůj život) se účastnila natáčení filmu The Shift (Proměna) a produkuje ho přímo její firma Hay House. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Mia... 

všechny recenze uživatele

V první řadě souhlasím naprosto s komentářem od Sareen a tedy k tomuto nemám více, co dodat :))) bylo řečeno vše. Za mě pak ještě povím, že zpracování mě trošku rušilo, ale u filmů takovéhoto typu na tom ani za mák nezáleží. Podstatou je, co nám nese za poselství, co nám říká a jak nám otevře oči i duši. Podstatné je, že nás probouzí. Předává krásný odkaz a já si jen přeji více takových filmů, ať se dostanou k více lidem .... pravý čas ukáže :) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Americká duchovní agitka. Dlouho jsem myslel, že odpadnu a moje hodnocení tak bude odpad, zatímco jsem vydržel a odpadem je jen moje hodnocení. Ptáčci, srnečci, příboje (místy i rodinné rozbroje) atd. zaklenuty do výkladu taoismu učelově doplněného vším možným (křesťanskou, indickou a arabskou spiritualitou). Nové se zdá učení o jaru a podzimu života. Je to však jen zjednodušení Kautiljovy Arthašástry moudře hovořící o čtyřech období života. Zapamatoval jsem si ještě pojem "organizující božská inteligence", který v podstatě říká o dryerismu vše... Duševní vyrovnanost, klid v duši či podvolení se životu tak, jak běží, je jediný a skutečný projev štěstí. K tomu však nevedou obrázky, hudba ani slova. rozum to snadno pochopí. ale člověk není jen to (jak my freudiáni dobře víme). Třikrát ženatý rozvedený, za plagiátorství obžalovaný Dr. Dyer nicméně neměl vypoulené oči jako naši politikové před volbami... Doplněk: níže (či výše) čtu mnoho nadšených komentářů, pozor však na proroky fešné, leč falešné; ve filmu se hovoří o zdrojích, sáhněte také k některému; to, o čem se ve filmu hovoří, je v podstatě správné, bylo to však již dříve řečeno - a myslím mnohem lépe a lepšími lidmi. ()

Sareen 

všechny recenze uživatele

Mnohých svět je srolovaný do úhledného tvaru ruličky úspěchu, luxusu, prestiže, moci. Smysl života vyplněného prahnutím, chtěním, hledáním, egem se zdá být v určitých situacích nedostačující, jestli vůbec nějaký. Důležité je dle filmu pochopit. Na okamžik odhlédnout od domnělého sebe sama, konvertovat k opravdovosti zážitkem "proměny". Nezáleží na tom, jak nás dnes definuje společnost, stačí jen obnovit ukryté a zapomenuté zdroje ctností (dle Lao-c'): úcty k životu, čestnosti, laskavosti a služby ostatním. Dotknout se něčího života je o moc cennější než jakkoli hromadit hmotné, přeceňovat sílu peněz, což je dnes tolik aktuální. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Film je složený z několika různých dějových linií, které se nakonec částečně protnou. Jako hlavné děj je vyprávění a dění okolo natáčení tohoto filmu s Dr. Wayne Dyer. A ty ostatní příběhy nám ukazují jak funguje to co Dr. říká. Myšlenky které na diváka během těch dvou hodin jsou relativně složité a je jich opravdu hodně, takže to chce nějaký ten čas na pochoponí a zpracování. Najděte smysl svého života. ()

MARTIN*I 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů, co tu čtu to asi není film pro všechny, i když si myslím, že všem může něco dát. Objevil jsem ho v době, kdy jsem trochu víc začal uvažovat o světě, proč je všechno jak je a když sem trochu začal poznávat sám sebe a své opravdové já. Pak najednou tohle všechno dává až neskutečný smysl! Člověk jede běžně na automat, vůbec se nezamyslí, proč některé věci dělá, jak dělá, proč je svět takový, jaký je, proč se k sobě lidi chovají, jak se chovají.. Člověk se v tom prostě narodí, je vychováván určitým stylem ve světě peněz, moci, chamtivosti a jak Dr. Dyer uvádí - spousta lidí prožije svůj život, aniž by vůbec zjistila, proč tu vlastně je. Před několika lety jsem objevil film Tajemství, který mi tenkrát hodně dal, cítil jsem takovou hloubku uvedených myšlenek, zamrazení, kdy si člověk řekne - to je ono! Nemívám takové pocity často. Snažil jsem se podle Tajemství řídit určitý čas a zjistil, že to opravdu funguje. Dlouho jsem nemohl najít holku a pak sem si v hlavě představoval, jaké by to asi bylo chodit se 3ma holkama naráz a dřív než jsem se nadál tak BÁC :D ale je fakt, že jsem to asi spíše využíval, místo toho, abych se nad tím opravdu zamyslel.. Od té doby jsem ušel docela dlouhou cestu a ještě delší mě čeká.. Ale tenhle snímek mi v mnoha věcech, které už vím, utvrdil a v dalších napomohl. Nebyl to pro mě žádný šok jako "wow! To sem netušil, hned se začnu chovat jinak.." Myslím si, že spousta věcí, které jsou zde uvedeny, tak člověk uvnitř dávno ví nebo alespoň tuší, jen spoustu z nich zapomněl. Že nás ovládá naše EGO je celkem očividné, když se člověk podívá kolem sebe a jen okolní svět pozoruje - jak se lidi hádají, o tom, kdo má pravdu, o tom, co kdo udělal, neudělal a sou schopni se poprat nebo na léta rozhádat kvůli absolutní blbosti, je až neskutečné. Byl jsem uplně stejný a částečně pořád jsem, moje EGO bylo enormní a nedokázal jsem uznat chybu.. Až posledních pár let jsem na tom hodně zapracoval a spoustu věcí si uvědomil a je až neskutečné, jak moc je tenhle snímek pravdivý. Že když člověk spoustu věcí vypustí, přestane řešit, tak se dějí mnohem snáz! K samotnému zpracování - je očividné, že to není oskarový film, ani si na něj nikterak nehraje. Je to zfilmováno spíše v dokumentářním stylu a taky to hlavní o co jde jsou myšlenky, které Wayne říká a ukázky příběhů lidí, které klidně mohou být ze života, proč ne? Člověk to asi plně docení až když trochu ví, o co jde a že věci, které říká jsou opravdu možné. Nicméně tenhle film má pro mě velkou hodnotu a hloubku a když si ho bez odsuzování a kritiky pustíte a jen shlédnete, aniž byste se ho snažili nějak odsoudit nebo hned říct, že je to blbost a že je to vymívač mozků apod., možná ho také doceníte. Je moc snadné nad někým vynést soud, mnohem těžší je ostatním naslouchat a snažit se pochopit. Ale jak už to v životě často bývá - právě ta těžší a klikatá cesta bývá ta správná! :) ()

popelka595 

všechny recenze uživatele

Už dlouho na mě žádný film tak silně nezapůsobil. Není to rozhodně pro každého, i když mým soukromým přáním je, aby ho mohl vidět každý. Dr. Dyer mluví s takovou pokorou a láskou, že máte chuť ho obejmout a říct: "Děkuji, že jste." ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Další z osvícenských dokumentárních filmů řadící se k titulům typu The Secret, Opus aj. Tentokráte zaměřený na naše vlastní ego. A že ho každý z nás má rozdávání. Wayne Dyer je nejen neskutečně klidný a pozitivní člověk, ale také se velmi příjemně poslouchá a i díky faktu, že se zde odehrává několik příběhových linek ukazujících ego v různých situacích je film natočen velmi pěkným stylem a vcelku rychle uběhne. Za zhlédnutí to rozhodně stojí. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Proměnou je myšlen přechod od životního jara do podzimu života, kdy lidé mění své priority a orientují se na věci, jež jim ve zralém věku dávají větší smysl. Po této stránce je film zajímavý, je vhodné občas zpomalit a zamyslet se nad tím, zda věci, které děláme, jsou správné, těší nás a jestli jsme spokojeni sami se sebou. Snímek má ale bohužel i svou druhou stránku mince - v podstatě se nejedná o nic jiného, než o směs fatalismu a náboženství. Nic proti tomu, zda někdo z nás má potřebu v něco věřit, ať už v Boha či v jinou imaginaci, ale nechat se životem unášet je abdikace na zodpovědnost a řízení vlastního života. Pokud se tento přístup aplikuje na "výchovu" dětí, tím hůř - pokud dětem dovolíme vše, podporujeme v nich sobeckost a rozmazlenost - pak vyrostou do mužů a žen, ale vevnitř zůstanou takovými dětmi. Suma sumárum, film je zajímavým námětem k zamyšlení, je ale třeba vzít si z něj to dobré a odfiltrovat růžové brýle, přes který je natočen. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept, ale špatné zpracování - dalo by se to zpracovat, aby to působile více na emoce a aby ono poselství dorazilo k divákovi lépe. Půlka myšlenek dobrá a druhá půlka ne - především ony odkazy na Boha. Jinak ona myšlenka s egem a procitnutím ("proměnou") je perfektní - o tom, že život není pouze hromaděním majetku, uznání a úspěchů. ()

iz67

všechny recenze uživatele

Nedeostal jsem se dál než za 30 min. Takže hodnoceni není fér. Nicmene mi to přijde jako 200x recyklovaná moudra (proti kterým nic nemám) ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Ano jak zde někteří píší - nemá to pro ně přínos a to právě pro lidi, kteří tento film absolutně nechápou anebo ani nechtějí. Myslím ale, že tento film by měli pouštět za základních školách, protože to je to, s čím mají lidé největší problémy. Totiž se svým egem. Stejně jako ti, kteří tady píší o „vymývání mozků" --- ale TV na kterou se dívají denně (od krimi přes TV zprávy a rádoby celebrity show ...) 93%! ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento snímek hodnotil jako "běžný film", pak bych nejspíš formální nedostatky našel. Za jeho poselství (a za to, že si ke mně "náhodou" našel cestu přesně v tu správnou chvíli) však nemůžu jinak než dát plný počet! Děkuji a vřele doporučuji každému, kdo hledá sám sebe... :) ()

Thomas43 

všechny recenze uživatele

Naprosto fascinující film. Teda prvních asi 30 minut nestojí za nic a člověka to nebaví. Říkal jsem si co to zas bude...Člověk se ale musí dívat dál. Pokud tohle uděláte, tak se do toho filmu tak ponoříte, že absolutně zapomenete na prvotní myšlenku proč jste si to vůbec pustili, ale bude vás zajímat jak to bude pokračovat. Opravdu se mi líbilo, že to nebylo jen povídání do prázdna, ale film o čem mluví to i ukazuje. A je to opravdu hodně kvalitně natočeno. Film hodně mluví o egu, ale takovým nenásilným způsobem, že to opravdu doporučuji všem, tedy ne každý asi pochopí o co tam jde, ale vše má svůj čas... ()

Reklama

Reklama