Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (272)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asijská produkce byla a je v mnoha směrech o dlouhé kroky dopředu oproti americké a to především co se originality týče. Stejně tomu je i v tomto případě, kdy je možná vidět inspirace Zemeckisovým "Trosečníkem" ale přesto je film v mnoha směrech jiný a možná právě díky tomu, tolik poutavý a zábavný. Jak to může dopadnout, když se zhýčkaný městký mladík ocitne mimo civilizaci, ačkoliv je ve své podstatě na dosah. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maly ucineny filmovy zazrak a potesenie pre moje oci i dusu. Lahky ako pierko vo vetre, sviezi ako morsky vanok po ranu, usmevny ako pohlad milovanej osoby. V dielcich castiach mi to pripomenulo pracu viacerych tvorcov a niektore ich filmiky (od Kaufmana az po Parka), zakladna premisa zas niektore moje dumky z detskych rokov ked som prechadzal bratislavskym mostom, v hlave nedavno precitany pribeh Robinsona ci Tarzana a pozeral na niekore miniostrovceky na Dunaji. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Na korejské filmy koukám poslední dobou docela často, obvykle jsou si pohříchu dost podobné, co se týče zápletky, obsazení, rozuzlení a vlastně i všeho ostatního. V naprosté většině filmů se objevuje zaostalá postava a i do komedií obvykle zasáhne smrt někoho blízkého.... nic takového tu ale není! Už proto na mě působí Kimův ostrov tak svěžím dojmem. Skutečně malý filmový zázrak a to už jsem pomalu chtěl nad celou jihokorejskou kinematografií zlomit hůl. PS: Kimův ostrov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ztroskotat na ostrově uprostřed velkoměsta je skvělý nápad. Kimovo rezignované soužití s přírodou je parádní, komunikační spojení přes několik měsíců hledané vzkazy v láhvi přímo dokonalé a některé fórky, zejména ten s doručováním černých nudlí nevěřícím týpkem na šlapadle, jsou naprosto originální. Nikdy jsem v romantice nezaznamenal tak potrhlou dvojici zamilovaných, nikdy jsem se tak nebavil při humorných pokusech o komunikaci a nikdy jsem žádné dvojici tak nepřál, aby se vzájemně našla, navštívila nějaký poklidný blázinec a dožila si tam šťastně až do smrti. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, mám proti tomu výhrady... Jenže... Ještě předtím, než došlo k závěrečnému běhu jsem si "liboval", jak ten film nemá nic, čím by mě mohl ve svém závěru překonat. Ano, rozhodně byl celou dobu skvělý a opravdu výborně zahraný, ale rozhodně by mi nevadilo, kdyby byl o pár minut kratší. Jenže pak jsem se přistihl, že jsem při závěrečných scénách stejně napjatý, stejně bezradný a nakonec i stejně slzavě usměvavý jako ona. 85 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)
  • Herec Jung Jae-young (Kim Seong-geun) musel zhubnout 7 kg po dobu tří měsíců a nestříhat si nehty na rukou i nohou, rovněž si nestříhal vlasy, aby ztvárnil vzhled člověka, který se vydal na neobydlený ostrov. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama