Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (272)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně unikátní. Kde se setkáte s mužem, který ztroskotá uprostřed obrovského velkoměsta a s dívkou, která neopustí svůj pokoj? Dojemný příběh a hlavně fantastické zpracování. Vše tak nevynuceně a lehce. Až na pár slabších a téměř zbytečných míst moc povedené. Myslím, že zkrácení o pouhých 10 minut by film udělalo ještě zajímavějším. 5* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý nápad. Když jsem slyšel o čem film je, tak jsem se na něj opravdu těšil. Bohužel film mě nedokázal uspokojit na 100%. První půlka je skvělá, dostat se na ostrov uprostřed řeky, která protéká velkoměstem a nemoci se z něho dostat pryč, to je nápad opravdu originální a velmi zajímavý. Škoda že se poté rozjede romantický doják, který neuvěřitelně silně tlačí na city. To prostě moc nemusím, takže za mě jsou to "jen" 4*. 75% ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Jak můžete být všichni tak sobečtí?" táže se Kim zvěře, která se odmítá dobrovolně nechat ulovit a sníst. Zatím jěště neumí ulovit ryby šampónem, ale časem se naučí vše potřebné, aby na pustém ostrově v Soulu mohl přežít. Mezitím už ze zatemnělého bytu, představujícího další ostrov uprostřed civilizace, nesměle vykukuje fotoaparát s dlouhým objektivem a bledá dívka začíná zkoumat podivného mimozemšťana na ostrově. Další originálně podivná romance z jižní části korejského poloostrova v sobě skrývá obvyklé ingredience - lehký humor, těžkou romantiku a téma, které by scénáristu nevlastnícího šikmé oči nikdy nenapadlo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jsa futuristou pevně ukotveným v naší chaotické civilizaci, neoslavuji často filmy velebící útěk do divočiny (jako velehloupý film Útěk do divočiny) coby spolehlivě nejlepší řešení problémů moderního jedince. Leč nedá se svítit, tento útěk na "pustý" ostrov uprostřed města je ve své bezelstnosti odzbrojující. Kluk v kachně na ostrově, holka zavřená v pokoji, a pár dopisů v lahvi. Jen těžko jim nefandit. 8/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hae-jun Lee .. Umělý domov svobody a vynucené seberealizace v řece kapitalistických problémů naruší voyeurská asociální sondáž a dává postupně vzniknout bizarnímu vztahu dvou osob. Nápaditost a zpracování autorských děl Jihokorejských tvůrců je obdivuhodná (>.-) Originálně uchopené problémy této doby s velmi barvitým obalem, kdy mi délka a pozvolnost šla proti intenzitě ač je prý evoluce proces stoupající chutnosti (asi jen v potravě:-)). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první film, který se natáčel v Bamseomu. Natáčení bylo speciálně povoleno úřady v Soulu. (Emo-haunter)
  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)
  • Původní název filmu je odvozen od „Trosečníka na Měsíci“, kdy Kima (Jung Jae-young) takto nazvala Kim Jung-yeon (Ryeo-won Jeong), když mluvila o tom, že se na Měsíci člověk nemůže cítit osaměle, protože tam nikdo nežije. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama