Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (272)

brit84 

všechny recenze uživatele

Jedna myšlenka mně pořád lítala hlavou, "Dal bych si nějaký nudle." Nikdy jsem si nemyslel, že budu tak dojatej, když někoho uvidím jíst. Tohle je názorná ukázka korejské filmové ulítlosti v tom nejlepším slova smyslu. Na druhou stranu, i když to vypadá na happy and, Kimův dluh u banky se určitě sám od sebe nezaplatil:) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takový novodobý trosečník, i když byl pár set metrů od civilizace. Tenhle film ukazuje, že se dá žít bez všech vymožeností a člověk se i přes to může smát a užívat si života a díky shodě náhod si může i přilepšit :-) Líbil se mi celý film, co bych zmínil je třeba scéna, jak se snaží rozdělat oheň, s ptačími hovínky nebo dojemná scéna s vlastně vyrobenými nudlemi. Co k tomu víc dodat, bavil jsem se. Z plakátu možná vyčtete to, že se bude jednat o podprůměrnou komedii, ale film vás poté přesvědčí o opaku. Další dílo, které můžu doporučit. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Jak můžete být všichni tak sobečtí?" táže se Kim zvěře, která se odmítá dobrovolně nechat ulovit a sníst. Zatím jěště neumí ulovit ryby šampónem, ale časem se naučí vše potřebné, aby na pustém ostrově v Soulu mohl přežít. Mezitím už ze zatemnělého bytu, představujícího další ostrov uprostřed civilizace, nesměle vykukuje fotoaparát s dlouhým objektivem a bledá dívka začíná zkoumat podivného mimozemšťana na ostrově. Další originálně podivná romance z jižní části korejského poloostrova v sobě skrývá obvyklé ingredience - lehký humor, těžkou romantiku a téma, které by scénáristu nevlastnícího šikmé oči nikdy nenapadlo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ano, je zde kupa nelogických ptákovin, ale vzhledem k průběhu filmu je zvládnu bez mrknutí oka opomenout. Vyoko nad zemí se opět znáší ta stará známá korejská orginalita, kterou se zde rozhodně nešetří. Jistě je tohle další film, který můžu zařadit mezi filmy, kterým se povedlo mě okouzlit. Herecké duo je poměrně sympatické a překážkou nejsou ani jejich neustále se rozjíždějící oči. Ta romantika v pozadí mi byla k mému velkému údivu poměrně příjemná. Film se snaží obecenstvo oslovit celkem pěkným poselstvím, které je určitě vzhledem k době vysoce aktuální. Na plný počet to nevidím, ale o udělení 4* bych se styděl třeba jen zaváhat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle posteru to už tak nějak pro jihokorejce tradičně vypadá jako příšerná bláznivá komedie, ale opak je opět pravdou, je to takový milý, trošku komediální drama o dvou lidech a jejich divných životech. On přišel o všechno, chce se zabít a náhodou se dostane na opuštěnej ostrůvek uprostřed města a řeky Han, kde musí začít žít, jak dovede, protože neumí plavat. Ona žije asociální život ve světě internetu a představ, s nikým nemluví, s matkou komunikuje jen přes smsky a nikdy nevychází z bytu a ze svýho pokoje jen když nikdo neni doma, její jedinou zábavu je její imaginární já na internetu a blog, ale to jen do chvíle, než přes svůj foťák v bytě zahlídne podivnýho chlápka na ostrůvku. Ohromě s citem, lehce a vlastně i zábavně odvyprávěný ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o první film, který se natáčel v Bamseomu. Natáčení bylo speciálně povoleno úřady v Soulu. (Emo-haunter)
  • Kim Seong-geun měl původně nosit trojúhelníkové spodní prádlo, to ale bylo změněno na čtvercové spodní prádlo, protože Jung Jae-young se toto prádlo bránil nosit. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama