Reklama

Reklama

SAS: Strategie přežití

(seriál)
  • Velká Británie SAS Survival Secrets
Velká Británie, 2003, 60 min

Obsahy(1)

Sedmidílným seriálem o tajemství přežití elitních SAS nás provede Eddie Stone (veterán SAS) s dalšími třemi veterány, kteří rovněž sloužili u SAS. V jednotlivých dílech uvidíme, jak čtyřčlenný tým pronikne za nepřátelskou linii, aby zde odstranil vrchního velitele. Zjistíme, jak přežít brutální výslech a mučení v rukou nemilosrdného nepřítele a ukážeme si, jak ve stylu SAS uprchnout a vyhnout se nepřátelským jednotkám. Dále Eddieho čtyřčlenná tělesná stráž dostala za úkol chránit britskou ministryni Longovou. Pomocí množství archivních materiálů a rekonstrukcí odhalíme, jak tým tělesných strážců reaguje na různé hrozby a ozbrojené útoky. Když ministryni a mostovského předsedu vlády unesou teroristé, Stone a jeho tým chystají okamžitý útok na jejich opevnění. Eddieho tým se zúčastní dramatické operace, jejímž cílem je dopadnout válečného zločince, který se ukrývá na své základně hluboko za nepřátelskou linií. Do mise se zapojí i bojová jednotka Sabre Squadron, námořnictvo, letectvo, jízda a horské oddíly...
V závěrečném, sedmém díle Eddie Stone a John McAleese otevřeně hovoří o tom, jak se dostat k SAS a o životě v nejelitnější jednotce na světě. Staneme se svědky přísného procesu výběru, který absolvují nováčci, a uvidíme, jak ze stovek uchazečů, kteří se domnívají, že na to mají, zůstává jen hrstka vyvolených. Chtějí-li se stát příslušníky SAS, počáteční výběr je teprve prvním krokem. Musejí přežít následný výcvik a stát se bojeschopnými a my se podíváme, jak toho dosáhnou. (wader)

(více)

Recenze (13)

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Prostřední tři díly se mi nelíbily, ale první a poslední dva byly velmi zajímavé. Všiml jsem si, že téměř každá speciální jednotka o sobě tvrdí že je nejlepší na světě a že její trénink a výcvik jsou ty nejtvrdší co vůbec existují. Každopádně pánové z SAS jsou obdivuhodní atleti, navíc oplývají netušenými schopnostmi a dovednostmi a zaslouží si respekt. Další postřeh: všimli jste si tetování Eddieho Stonea a Johna McAleese? Tomu já říkám fest kérky! Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat...mám na mysli samozřejmě módní kérky na osolárkovaných přiteplenců. Zpracování dokumentu nemuselo být až tolik populární, kdyby byly všechny díly jako ten poslední dověděli bychom se mnohem víc, chvílemi bychom se nenudili a nepromrhali bychom u toho nějaký ten čas. Ale což. Těmhletěm chlapům já fandím. ()

ryba443 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů natočených populárně-akční formou, kdy se na obrazovce pořád něco děje, ale množství informací sdělených jedním dílem by se pomalu vešlo do jednoho odstavce. Krom toho se řada záběrů i komentářů opakuje neustále dokola, až mě to přestalo bavit. Vzhledem ke zdejšímu dobrému hodnocení jsem od toho čekal daleko víc... ()

Reklama

N0X. 

všechny recenze uživatele

Toto sa nedá hodnotiť ako klasický film keďže ide o dokument. Všetky ukážky sú realistické a dobre vysvetlené. Páči sa mi že to nieje ako akčné americké filmy kde všetky hlavné postavy prežijú. Bolo tam zameranie na všetky druhy situácii ale najviac ma zaujal posledný diel, kde bolo ukázané, čo je potrebné na prijatie medzi členov SAS. Po zhliadnutí tohto dokumentu viem, prečo sú tak vysoko hodnotený. Verdikt: 90 % ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Dokument nějak nenaplnil moje očekávání. Nejsem naivní a nečekal jsem podrobný popis odhalující všechna tajemství, ale přece jen podání bylo příliš jednoduché a stejně jako "bývalí příslušníci SAS" mohli tuto látku podat i příslušníci jakéhokoli military fanklubu s kuličkovkama. Abych nebyl přehnaně kritický - líbila se mi část o zdravotnické pomoci. Opět se dostávám do hodnocení války jako takové a musím dodat, že to mě na seriálu mrzelo nejvíc - smrt na straně jedné strany je stále ještě i pro tvůrce tohoto seriálu jiná smrt než ta co bere životy na straně druhé. Není to ale jediný rozdíl na válčících stranách - další z nich pro mne byl v popisu min - zatímco claymore položený od příslušníků spec.jednotky je zbraní taktickou, claymore položený nepřítelem je zbraní zákeřnou (ještě "roztomileji" působí nápis v azbuce na něm). Ale jinak zajímavá látka, bohužel nezajímavě podaná. Viděl jsem mnoho dokumentů s touto tématikou a tak vím, že lépe to udělat lze. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, ještě před jeho schlédnutím jsem uvažoval o kariéře v armádě, teda pokud bych se do ní dostal. Nyní? Poslední díl, ve kterém jsem se seznámil i s problémy okolo přijetí a také s tím jak vypadá život po skončení v armádě, se na celou věc dívám docela jinak. I když je pravda, že může být fajn umět to co tihle chlapíci. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Členovia SAS trénujú umenie prežiť v divočine v lesoch Belize. (Odpocivadlo)
  • V některých záběrech používají opposing forces (povstalci, rebelové) české zbraně Sa vz.58 a Samopal vz. 61 Škorpion. (Horryx)

Reklama

Reklama