Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Menandros a jeho dva přátelé kupci vracejí do Říma, napadne je ukrást několik jehňat, která se suší na kůlech. To ale rozzuří jejich majitele, který si je schovává do zásoby jako potravu. Je to obrovský Kyklop, který muže napadne a dva z nich sežere. V Římě to vyvolá rozruch. Panovačný tyran Tiberius, kterému našeptává jeho věrná pravá ruka, zlý a pomstychtivý Falco Maximillius, zvolí do čela vojáků, kteří mají nestvůru zajmout, Marca Romula, syna slavného vojevůdce. S tím sice není Falco vůbec spokojen, musí ale mlčet... V lese dojde k zápasu mezi vojáky a Kyklopem, který je nakonec zahnán do pasti a spoután. Pak se Marco a jeho muži vydávají na cestu zpět do Říma. Tam Falco vypráví Tiberiovi, jak pokračuje stavba jeho vily, na které pracují otroci, kteří se provinili proti svému pánovi. Velí jim surový a poživačný Cletus. Je mezi nimi i odvážný Gordian a krásná Barbara. Tiberius chce Marca jmenovat tribunem, ten by ale raději dostal kus půdy. Rozzlobený panovník tedy své jmenování odvolá. Na připoutaného Kyklopa se chodí dívat lidé, až jednoho dne obr ukousne ruku mladíkovi, který byl příliš smělý, a utrhne se. Když je opět bezpečně spoután, Falco dostane nápad: co kdyby předhodili do arény místo gladiátorů vzpurné otroky, kteří by tam bojovali proti Kyklopovi? Císaři se nápad zalíbí, Barbara ale tajně otroky varuje: Tiberius chce uspořádat hry a předhodit je jednooké zrůdě. Gordian zavelí k útěku. A brzy se naskytne příležitost: Kyklop se znovu utrhl, vběhl mezi lid a zabíjí. Ve městě nastane zmatek a otroci utíkají ven do lesů. Kyklop je nakonec zraněn a opět přikován. Tiberius, rozzuřený útěkem otroků, za nimi posílá Marca, ale také Falca, který mu má dokonce velet, protože má vyšší hodnost. Pomstychtivý Falco chystá plány, jak se nenáviděného Marca zbavit. Když dojde k boji mezi vojáky a vzbouřenci, je Barbara zajata a Falco chce Gordiana ukřižovat. Gordian je ale bývalý Marcův otrok, který dostal svobodu. Marco se ho zastane, na Gordianově místě je sice ukřižován jiný otrok, ale Marcus je Falcem zajat a dopraven do Říma před císaře. Ten mu nakonec dá na vybranou: buď zemře, nebo bude jako gladiátor o svůj život bojovat v aréně... (TV Prima)

(více)

Recenze (132)

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Gladiátor okořeněný mytickou postavou? Cha, těžko. Ale pokud jste takové naivky, aby jste se koukali na produkt tohoto filmařského spolku s tímto očekáváním, pak si zklamání bezpochyby zasloužíte, dobře vám tak. Dostane se Vám omšelého děje, unuděných postav, miniaturního impéria, kde pretoriánská garda čítá asi 6 osob, a samozřejmě kyklopa, který je v ději skvěle zbytečný, ale bez něj by již chyběl důvod se dívat zcela. Nejvtipnější je jednoznačně scéna, kde všemimilovaný (proč?!) hrdina vysvětluje kyklopovi, co je svoboda... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

První polovina se soustředí na brutalitu a nějaké ty mezilidské konflikty (vzpoura, atd.), zatímco druhá spíš o souboje v malé arénce. A v tom všem figuruje digitální, naolejovaný kyklop. Zápletka není kdo ví jak zajímavá, ani postavy ne a logika je typu, že na Kyklopa pálí celá četa, lučištníci do jednoho míjejí a vlastně nikdo jej nezasáhne. Vzhledem k tomu, kolik a hlavně jak špatných filmů jsem viděl, to nicméně musím nechat na jedné hvězdě. Sice jsem se nějak extra nebavil, ale naštěstí, přežít se tato podívaná dala, i když byla děsivě hloupá. 17% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Urania v ledasčem dohání DVD Edici. Hlavně tedy v distribuci odpadních filmů do našich novinových stánků. Film Kyklop je toho zdárným příkladem. Digitální netvor by se možná uplantil v nějaké počítačové hře, ale v historickém fantasy asi těžko. Vůbec se do filmu nehodil a navíc na vojácích či jeho jiných nepřátelích bylo vidět, že před nimi ve skutečnosti nikdo nestojí. Tragické herecké výkony už ani moc komentovat nebudu. Eric Roberts tímhle klesl mezi céčkové herce o které už není zájem a tak hrají i v takových kravinách. ()

turboviking 

všechny recenze uživatele

Urania uvádí, Kyklop! Tak pokaždé když tohle slyším už se pomalu začínám usmívat, no a když kyklop vtrhne na scénu a trhá končetiny nebohých římanů tak se musím smát až se musím za břicho popadat. Ono tenhle film je až tak moc dementní až je vlastně dobrý, tedy v případě že ho berete jako komedii. Nevím jestli jsem divný ale takové mám opravdu rád, málem u nich umírám smíchy. Ale jedna věc mi vrtá hlavou: Jak sakra přesvědčili Erica Robertse aby v téhle komedie ze starověkého Říma hrál? ()

Lou_Pagi 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem úplně od začátku, kdy byl Kyklop volný, ale jo....je to oukej. Natáčelo se asi v zimě, všem se kouřilo od pusy. Příběh je omezený malým rozpočtem a zjevně malými kulisami. Ale Kiklůpek je fajn. Dobře to tam dává za srdíčko. Pak chudák ale zahyne, fandil jsem mu. Jeden bod za namakaného netvora a jedna za useknutou hlavu na konci a stříkající tělo i po dopadu na zem. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy má na stavbě domu dojít k cejchování nového otroka, lze spatřit v pozadí žlutý deštník. (Godhaj)
  • Když Gordian v aréně čeká na svůj rozsudek, je v jedné scéně bez hadrů a ve druhé s nimi. (StrYke)

Reklama

Reklama