Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

topr harley 

všechny recenze uživatele

No dobrý, tohle vůbec nebyl zombie film. To by ještě nevadilo, to bych přežil. Jenže zdroj a přenášení nákazy byla úplná píčovina. Tvůrce sice ctí to, že chtěli do žánru přinést něco nového ale mě to prostě nesedlo. Jediné co to trochu zachraňuje byl hlavní představitel. Hlas měl úžasný to se mu musí nechat ale jinak nic. Mě ten film prostě nijak neoslovil ani nezaujal. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V době, kdy je divák nucen se přehrabovat ve scénáristickém hnojišti, přijde mu vhod cokoliv, co byť mírně zavání originalitou, a pokud s tím vyrukují tvůrci hororů, překvapení se násobí. Pontypool táhne jedna myšlenka (bohužel suverénně vyžvaněná snad všude, kam se člověk podívá), která je rozvíjena z omezené pozice tří herců a tří místností. Víceméně to táhne charismatický Stephen McHattie, ale to stupňované napětí válí diváka až do samotného závěru. Ta ‚léčba‘ je diskutabilní, stejně jako potitulková sekvence. Každopádně, Orson Welles se svým slavným rádiovým ‚vtipem‘ by měl jistě radost. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nezvyčajná nákaza šíriaca sa v blízkom mestečku, je tentoraz zachytená prostredníctvom malého rozhlasového týmu, o troch ľudí a sem tam nejakej tej návštevy, kde sa na kompletku celí film odohráva, dáva napriek komornej atmosfére pocítiť tú hrozbu vonku v štýle rozhlasového vysielania Vojny svetov. Originálny to počin by nemal ostať bez povšimnutia. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pontypool je inovatívny zombie film, pri ktorom by zaplesal aj samotný de Saussure. Je to neskutočne dobre poskladané. Náznaky tajomnej nákazy v rozhlasovom vysielaní sa v skvelom McHattieho výkone menia na skutočnú hrôzu, bez toho aby ste videli nejakú gore scénu. Taktiež oceňujem netradičné ponímanie prenosu nákazy (viac nemôžem popísať, lebo by to hraničilo z maximálnym spoilerom). Skromný a nízkorozpočtový film, ktorý sa na nič nehrá a má gule. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek... Dá se říct film o zombies, ve kterém, víceméně, žádné zombies neuvidíte... Celý se odehrává v rádiu s pár herci... Nevěřil jsem, ale atmosféra je výborná, pointa docela zajímavá, ale co celý snímek vyzdvihuje o několik tříd výš, je výborný výkon Stephena McHattieho... O jeho hlase se mi snad bude i zdát... Nelze než doporučit... Jo a je zbytečné číst obsah filmu, LIVINGDEAD ho asi neviděl, protože by nemohl psát takové blbosti... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)

Reklama

Reklama