Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Je to asi jeden z těch nejpoutavějších a nejzajímavějších dokumentů, které jsem viděla. Díky výběru jakéhosi hlavního hrdiny "Kola" se do toho boje o život zapojíte ještě víc. A konec? Nemám slov. Skoro jako z hollywoodského happy endu, až na to, že tohle nikdo nevymyslel. Paul Newman by byl na své poslední dílo hrdý. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Sucho, vedro, prach. Strhující a originální dokument, od kterého jsem nemohla odtrhnout oči, natož když je o surikatách, tak komických zvířatech. Dramatická hudba dělala film místy hodně napínavý. Unikátní záběry a úsměvné situace s Kolem dovolují pozorovat skoro životopisný dokument o těchto stvořeních. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dosud nejlépe provedený a zábavný dokument, co jsem viděl. Je to dojemné i napínavé, neuvěřitelně natočené - sakra, jak to dokázali??? - viz. had, plazící se v chodbičce za surikatou - skoro horor, a skvěle sestříhané. Koment P. Newmana či dabing je pak vhodný zákusek. Během sledování jsem se ptal sám sebe: "Koukám na dokument či film?" Tato hranice je tady velmi vratká, a proto mě to tak bavilo. A co teprve ti mladší a opravdu mladí diváci? A samotné surikaty jsou doslova k sežrání. Ještě toto: Poprvé v životě jsem viděl "dokumentární" film, který může zcela suverénně konkurovat sebezábavnějšímu animáku. A to jako "malý" divák jsem např. na National Geographic a jemu podobné koukal dost často. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování tohoto dokumentu mě napadlo, do jaké míry je tento snímek zrežírován. Přece jenom takový příběh se zvířaty ve volné přírodě jenom tak nenatočíte - kamery na každém kroku i když se váš hlavní hrdina zatoulá mimo své teritorium, napínavé akční scény, kdy zároveň útočí jak orel tak kobra, honičky v podzemních skrýších, ... Když jsem si pak přečetl oficiální komentář distributora k tomuto filmu, ve kterém jsem se dozvěděl, že filmaři strávili asi půl roku jenom natáčením, uvědomil jsem si o jak výjimečný a skvěle zpracovaný dokument se jedná. Surikaty do toho =) ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Zvířecí dokument bayovského střihu. Západy slunce, zpomalené záběry na dopadající kapky deště, dynamicky sestříhané akční sekvence a oblety kamer. A závěrečné poselství: "Není to tak dávno, co byl Kolo nejslabším článkem. Nyní je klíčovým členem rodiny. Někým, komu se dá věřit. Není lehké dospívat. Pro nikoho. Ale tady v Kalahari, ve vedru a prachu, je to mnohem těžší. A Kolo to dokázal. Naučil se, co to je být surikata. Nyní je dost starý, aby plnil povinnosti k rodině. Hlídal, chránil. A učil další generaci jak přežít.", už nemůže být náhoda. :) ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama