Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Večeře s přáteli, to je diktatura klamných zdání. Sluší se být okouzlující, smát se, bavit společnost a vyprávět své zážitky či plány do budoucna. Obavy se skrývají za vtipy a trápení za výbuchy smíchu. Na krátkou dobu se tomu dá i věřit, a to je to hlavní. Když známe správná pravidla, respektujeme své společníky, jsme srdeční, přetváříme se a máme dobrou náladu, určitě strávíme krásný večer… Už na zpáteční cestě ale tuto dokonalou přetvářku odkládáme. [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejhorší film s mým oblíbeným komikem Dany Boonem, který v žádném případě není komedií, ale spíše parodií na milostný život a partnerské vztahy, kde několik nesympatických postav sype své rádoby modra a vtipy, ale výsledkem je pouze otřesně nudná slátanina, kterou do konce dokoukají jen opravdu silné povahy. Moje hodnocení 20%. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zmatená časová osa způsobila, že jediné, co si z tohoto filmu odnesu, je, že v něm souložil každý s každou. Značný zájem dam, které by mohly od minuty vyniknout v NBA, o Laurenta Stockera, jenž nápadně připomíná Clauda Françoise, je ohnilou třešničkou na nepovedeném dortu Thompsonových. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nevěděla, že mám chuť na celkem vážný film. Jde vlastně o generační výpověď. Není to o konfliktu, vypjatých situacích, silných emocích, či spíš je to o nich, ale my je na plátně nevidíme, odehrávají se v mezičase, během roku, který je ohraničen našimi vstupy. Páry se rozcházejí a zase dávají dohromady a já fandím jednomu každému z nich. 96 minut je málo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

S určitou dávkou škodolibosti by se dala Společenská pravidla přirovnat k oblíbené telenovele, protože se tam objevují všechny ingredience typické pro žánr - je to vztahová záležitost, kde se řeší milostná vzplanutí, nevěry, rodinné konflikty, přátelství, kruté životní zkoušky, nechybí ani nečekané šokující zvraty, nicméně je nutné zdůranit, že snímek je výrazně lépe napsaný, zrežírovaný a zahraný než zmíněné mýdlové opery. Filmoví diváci očekávali komedii a z jejich reakcí na jednotlivé scény to bylo znát, Společenská pravidla ale učitě nejsou typickou komedií. Objevují se v něm i tragické momenty, i když nesporně převažuje pozitivní atmosféra a příběh nezadržitelně směruje k happyendu. Deset známých, kteří se na počátku sejdou na večírku, po roce bilancuje a posune se ke vzájemnému pochopení a odpuštění. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Marie-Laurence (Karin Viard) a Piotr (Dany Boon) podávajú na večeru bigos, tradičné poľské jedlo. Do Poľska vraj toto jedlo priniesol kráľ Vladislav II. Jagellonský, ktorý ho podával na lovoch. Existuje mnoho variant bigosu, v receptúrach sa tradične objavuje kapusta, mäso, klobása, huby a korenie. Jeden z receptov si môžeme všimnúť v záverečných titulkoch, konkrétne bigos Romana Polanskeho. (Laslo)

Reklama

Reklama