foto

Dany Boon

  • nar. 26.6.1966 (52 let)
    Armentières, Nord, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dany Boon se narodil 26. června 1966 v Armentières v Severní Francii. Tento, v současné době jeden z nejznámějších komiku Francie, pochází z chudé rodiny. Jeho jméno je pseudonym, který pochází z televizní show Daniel Boone. Začínal jako mim, poté se na začátku devadesátých let nějakou dobu živil dabováním animovaných filmů. V roce 1992 dostal poprvé šanci vystoupit jako komik v televizním pořadu Patricka Sébastiena. Poté už s úspěchy vystupuje v dalších komediálních one man shows.

Poprvé se do filmu dostává, když přijímá jednu z rolí ve francouzském filmu ŠŤASTNÉ A VESELÉ (Joyeux Noël). Jako herec, který je silně spjatý s regionem Severní Francie, Dany často paroduje místní francouzský akcent ch´ti, také známý jako pikardština. I proto se stává vůbec nejúspěšnějším komikem ve Francii s více než 600 000 prodanými DVD disky se svými vystoupení.

Jeho spjatost se Severní Francii se projevuje i v jeho posledním veleúspěšném filmu, který sám režíruje, BIENVENUE CHEZ LES CH´TIS. Ten se okamžitě stává ve Francii vůbec nejnavštěvovanějším francouzským filmem všech dob s 20 miliony diváků za 12 týdnů a příjmem více než 180 miliony dolarů jen v samotné Francii.

Landier

Herecká filmografie

Filmy

2019 Murder Mystery
2018 La Ch'tite famille
2016 Elitní policajtka
Ils sont partout
Radin !
2015 Gad Elmaleh: 20 ans de scène (TV film)
Lolo
2014 Superhypochondr
2013 Sopka
2012 Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva
Skvělý plán
2011 Dany Boon: Trop Stylé (divadelní záznam)
2010 Nic k proclení
2009 Galimatyáš
Společenská pravidla
2008 Domácnost naruby
Mia a Migo
Vítejte u Ch'tisů
2006 Dablér
Můj nejlepší přítel
Skrblík (TV film)
2005 Šťastné a Veselé
2004 Pédale dure
1998 Bimboland
1997 Le Déménagement
Les enfants de l'Olympia (TV film)
Paroles d'hommes
1996 Ano
1995 La Flache
Le Grand blanc de Lambaréné

TV seriály

2013 Y'a pas d'âge (TV seriál)
2012 Signé Mireille Dumas (TV seriál)
2003 Symphonic Show (TV seriál)
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
1989 Navarro (TV seriál)

Dokumentární

2009 Cinéma français est en voyage d'affaires, Le (TV film)
2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2003 L' Impossible mister Dieudo
Nice People (TV seriál)
2001 Ombre et lumière (TV seriál)
1987 La nuit des Molières (TV seriál)

TV pořady

2016 Action ou vérité (TV pořad)
Même le dimanche (TV pořad)
Quotidien (TV pořad)
2012 Hier encore (TV pořad)
Le grand show (TV pořad)
2011 Vendredi, tout est permis avec Arthur (TV pořad)
2010 Ce soir avec Arthur (TV pořad)
2009 2 heures de rire avec Kad Merad (TV pořad)
C à vous (TV pořad)
2007 On n'a pas tout dit (TV pořad)
Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Jour de fête (TV pořad)
Les Années bonheur (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
Tenue de soirée (TV pořad)
2005 Les grands du rire (TV pořad)
2004 Music-hall et compagnie (TV pořad)
Samedi soir avec... (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Tapis rouge (TV pořad)
Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 La fureur du samedi (TV pořad)
Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1975 Le journal de 20 heures (TV pořad)
1967 ttt - titel thesen temperamente (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2018 La Ch'tite famille
2016 Elitní policajtka
2014 Superhypochondr
2011 Dany Boon: Trop Stylé (divadelní záznam)
2010 Nic k proclení
2008 Vítejte u Ch'tisů
2006 Skrblík (TV film)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace