Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tož ušlo to. Hlavní hrdinka byla pěkná, alespoň tedy do doby než ji začala přimrzat prdel, ksicht a ruka. Další dva kolíci, kteří s ní sdíleli společný prostor lanovky byli rovněž sympaťáci. Ale nejvíc nejroztomilejší byla tamější smečka vlků. Člověk by řekl, že snad měsíc nežrali nic většího, než nějakou veverku nebo sýčka, co si ulovili. Budeme dnes milosrdní a děj předcházející lanové stávce nazveme pouze nepravděpodobným. Chování postav rovnou debilním. Kdyby byli ve škole dávali o trošičku větší pozor, tak by byli provedli nějakou chytřejší věc než seskok z lanovky v lyžařských botech, které nejsou z nejméně hmotných. Přibližně podobně těžké jsou i v případě, kdyby vás náhodou napadlo přelézat po laně lanovky do sousední sedačky. Thriller jsem tedy neviděl, zato drama docela solidní. Konec ve stylu ,,nejslabší přežívá" pobavil. Protože však venku zatím nesněží, tak dávám 3*. Velmi slabé 3*. A pokud sněžit začně, tak půjdu s hodnocením klidně i ke 2*. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Lyžování už nebude nikdy jako dříve. Pokus o zimní verzi Otevřeného moře, kde namísto žraloků útočí vlci a všudypřítomný mráz. Abych řekl pravdu, docela to funguje, tedy když si odmyslím to minimum přehmatů. Obsazení bylo vybráno skvěle, tvůrci dokonce našli dvojníka Dominica Monaghana. Neokoukané tváře pomůžou s uvěřitelností celého příběhu a i prvotní premisa - proč se naši hrdinové ocitli v dané situaci - která je přinejmenším přitažená za vlasy, je nakonec celkem logicky odůvodněna a s příběhem a všemi jeho podmnožinami jsem problém neměl. Atmosféra je opravdu mrazivá a nemálo jí dopomáhá i hudba, která v sobě mixuje Michaela Giacchiniho s Philipem Glassem. PS: Z vlků strach nemám, zase tolik jich tu nežije. Ale přimrznutá končetina může být asi pěkné svinstvo. Tři a půl. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto jezdím na běžkách, to můžu zdechnout maximálně při stromečkování do kopce! (Komentář obsahuje spoilery!) Nebudu spekulovat na téma, zda má některá sjezdovka tak mizernou návštěvnost, že je v provozu jen o víkendech a v pracovních dnech areál zeje prázdnotou jak Vysoká škola Romská. Každopádně mi nápad uvěznit tři americké retardy na sedačce lanovky přijde výživný. Zpočátku jsem jejich lapálii sledovala škodolibě, no postupně mi těch ubohých blbečků začalo být i líto. V zájmu reality se však režisér mohl vyvarovat pár nesmyslů. Jak mám někomu věřit šílenou klemru, když nevidím, jak se mu před tlamičkou sráží oblaka páry z dechu? Pochopím ještě, že blondýna v pokusu upoutat pozornost odhodí rukavici, ale proč si v tom úděsném mraze nedopne bundu nadoraz? Abysme mohli obdivovat její omrzající usoplený ksicht? Usnout s holou rukou na kovové šprušli? OK, prostě americká blondýna, my Češi bysme si holt pracku strčili do kapsy nebo do podpaždí... A už se dostáváme k největšímu idiotovi: chtějí mi vážně režisér a scénárista tvrdit, že by onen první U.S. mentál skočil prostě jen tak bez přípravy a nesnažil se v první řadě dostat co nejníž? Vždyť i té blondýně se zmrzlým mozkem to došlo! Ještě bych mohla chvíli pokračovat, ale vzal to šlak, hlavně že se vlci nažrali a koza zůstala celá! A taky to štěňátko nakonec asi neumřelo hlady - to mi udělalo největší radost!:-) 75% ()

oje 

všechny recenze uživatele

Na tuhle zimu hádám dlouhé fronty na pomu. Je to vcelku příjemný film i předtím, než dojde na tu osudnou jízdu. Líbivý začátek a seznámení se sympatickými postavami rozhodně neurazí. A protože ve zbytku nebila do očí neschopnost hrdinů řešit situaci - naopak se chovali vcelku hodnověrně - a podařilo se obstojně divákovi distribuovat trauma a napětí ze vzniklé situace, svou šanci snímek určitě nepromrhal. Koukám na své prsty a nehty mi zdá se zůstali všechny, hrůza to ale byla slušná. Podobným snímkem o bezvýchodné situaci je Otevřené moře. Alternativa: Open Water, 127 Hours, Open Water 2: Adrift. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Už dlhšiu dobu som to mal stiahnuté, ale dnes som sa konečne odhodlal si to pustiť. Ono, mňa tam dosť srala tá veselá rock mjúzik, ktorú počúvajú dvanásťroční tínejdžríci + k tomu všetkému ešte ksichty hlavných bohatierov a aby to nebolo všetko, mal som verziu so španielskym dabingom, takže som to po prvých troch minútach vypínal. Avšak aké milé bolo moje prekvapenie , kedˇ uviazli a s prichádzajúcou kosou zmizla i tá stupídna muzika, ktorú vzápätí nahradila hrozivá a ešte zlovestnejšia atmosféra a ja by som ani na sekundu nebol pred polhodinou pomyslel, že miesto mandlí v krku budem mať uviaznuté gule, ktoré sa mi tam od napätia stiahli! Doporučujem si to pozrieť v teplúčku svojho domova a na Vianoce, kedy snehu nikdy nie je dosť! P. S. No čo jej ten blbec stále pripomínal tie omrzliny ?!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Príbeh sa odohráva vo fiktívnom pohorí Mount Holliston v Novom Anglicku. Holliston je názov mestečka, kde vyrastal režisér Adam Green. Nie sú tam však žiadne hory, kde by sa dalo lyžovať. (beso74)
  • Sedačka visela během natáčení 15 metrů vysoko a herci na ni strávili většinu natáčení. (SHI-SHA)
  • Hlas, jenž vysílačkou oznámí projetí poslední sedačky, patří Deemu Sniderovi, zpěváku kapely Twisted Sister. Jeho syn se na filmu podílel coby asistent režie a můžeme ho vidět ve scéně z kavárny, má na sobě tričko otcovy kapely. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno