Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,5miliónaTržby Celosvetovo $600,000║ Svižne natočená komédia s výborným Petrom Sellersom v podobe nevyspytateľného "dobráka" Inda, ktorý sa v spletitej situácii v okruhu ľudí od filmu, vždy nachádza na nesprávnom mieste a tým spúšťa lavínu kyksov. /videl v kine: 80%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

jujec odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem vůbec nepochopil, co je na filmu vtipného. Začíná to asi tak: pan Bakshi se během pauzy při natáčení velkfilmu opře o detonátor a vyhodí celou pevnost do vzduchu. Omylem se pak ocitne na večírku producenta, kde mu v bazénku uplave bota, kterou si před tím ušpiní, pak se směje historce, která je dojemná, ale on neslyší začátek a chce být zdvořilý. Následně hraje šipky a trefí do čela chlápka, který je vedle terče. Rozsype zrní pro ptáka na zem, omylem spustí mikrofon a všichni tak nahlas uslyší, jak si pro sebe opakuje "mňamy, mňamy". Pak během jídla na něj nezbude židle, takže sedí na pidistoličce u dveří, které ho z ní 2 x shodí. Jo a když chce ukrojit kuře, tak se odletí z talíře a přistane ve vlasech jisté dámy.... V tomto duchu film pokračuje až do konce - doslova jsem to přetrpěl, ale pořád jsem doufal, že pochopím, proč se ten film hodně lidem tolik líbil. Možná by se na něj měli všichni podívat nyní a ne vzpomínat na okamžik, kdy ho viděli jako děti. Nebo je fakt vtipné, že když chce někdo kousek toaletního papíru, tak odmotá celou roli? Fakt? Zlatý Troška s Babovřeskama..... ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíše než o bláznivou komedii jde o posmutnělou "pocitovku". Sellers genialně zobrazuje člověka, který se dostal na místo, kam nepatří. Jenže to není proto, že by byl hlupák, ale proto, že je čistá duše a mezi těmi snoby působí jako pěst na oko. Naštěstí se ukáže, že v tom není sám (viz trochu optimistická závěrečná scéna). Bláznivý humor tu obstarává opilý číšník, který zdánlivě krade Sellersovi film. Jenže Hrundi tu není proto, aby rozesmával, ale aby ukázal divákovi strojenou trapnost snobských večírků. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pauza na oběd. Zbývá už jen vyhodit pevnost do povětří............. Aneb jak se Packal Bakshi na večírek prominentů dostal. A teď by měla začít ta správná sranda. Ale abych napsal pravdu, někdy mi ten humor připadal až trapný. Ne, že bych se nebavil, ale mám k tomu výhrady. CITÁT - Není nad to, se zasmát.......... Každá párty má svého cvoka a ten náš se začíná pomalu rozjíždět. Jenže až tak pomalu, že jsem se chvilkama i nudil. Asi jsem divnej, ale nějak moc zvlášť mě to neoslovilo. CITÁT - Tohle není můj styl, opravdu........ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hneď som vedel, že ak sa má celý dej odohrávať počas jediného jedného večierku, muselo by to byť niečo extra aby to splnilo moje podmienky vyššieho ohodnotenia. Začiatok je veľmi podarený. Situačná komika v podaní Sellersa je bezchybná, no tesne po polovici dochádzajú na malom priestore nápady, miestami pár scén pôsobí dokonca unavujúco a prehnane. Ale napriek tomu, že okamihov, ktoré mi privodili úsmev na tvári je len pár to celkom ujde. Ožratý čašník bol ale extra element! 65%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Večírek měl původně název R.S.V.P., zkratkou pro frázi "Potvrďte, prosím, účast". (Pavlínka9)
  • Denny Miller označil roli Wyominga Billa za svou nejmilejší. (Terva)
  • Peter Sellers hrál Inda také ve filmu The Millionairess a podobného nešiku v postavě Inspectora Clouseaua v sérii „Růžových panterů“. (melipa)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama