Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal, kdy vyjde najevo, že Hrundi V. Bakshi je ve skutečnosti šéfinspektor Clouseau v dalším ze svých šílených převleků. Peter Sellers zde ve filmu hraje hodně podobnou postavu a opět dokazuje, že je komediální génius a také mistr všemožných přízvuků. Ať je to Francouz, Číňan nebo Ind, on zvládne bravurně zahrát všechny. U destrukce záchodu jsem brečel smíchy. Škoda, že v poslední dvacetiminutovce, jakmile se objeví pomalovaný slon a začne se padat do vody a tancovat, se to celé zvrhne v bezduchou frašku. Ale to je jen malý kaz na jinak velice zábavném snímku. Birdie num num. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jak píše zigy, hlavně pro skalní příznivce Sellerse a Pantera. Celý film se odehrává prakticky jenom na večírku, což je zajímavé a sympatické. Na druhou stranu to způsobuje občasnou těžkopádnost. Hluchá místa bohužel nechybí. Ale některé fórky jsou úžasné a asociují Pantery.  A Sellers je prostě skvělý, i se svým líčením, přízvukem a tanečkem. I když mu dost konkuruje opilý číšník. Na posledních 20 minut se z filmu stane čistá bláznivita a je to tak nejlepší. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pauza na oběd. Zbývá už jen vyhodit pevnost do povětří............. Aneb jak se Packal Bakshi na večírek prominentů dostal. A teď by měla začít ta správná sranda. Ale abych napsal pravdu, někdy mi ten humor připadal až trapný. Ne, že bych se nebavil, ale mám k tomu výhrady. CITÁT - Není nad to, se zasmát.......... Každá párty má svého cvoka a ten náš se začíná pomalu rozjíždět. Jenže až tak pomalu, že jsem se chvilkama i nudil. Asi jsem divnej, ale nějak moc zvlášť mě to neoslovilo. CITÁT - Tohle není můj styl, opravdu........ ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jeden večer, jedna párty a jeden hrdina? Naštěstí ne, protože po více jak 40ti letech jsou některé fórky Petera Sellerse trochu trapné (naprostá většina je ale i s tak velkým odstupem času - zvláště pro komedii - geniální). Další komickou postavou je věčně nalitý číšník. Figurka, která se jen občas objeví a zase zmizí, ale každý její výstup je zábavný. Sellers pro mě trpí nejvíce dabingem, ale jinak je Večírek pořád úžasná komedie. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší film Petera Sellerse po nepřekonatelném a nepřekonaném Being there..... Inteligentní komedie s častými prvky crazy, která ale nikdy nesklouzne a množství nádherných originálních nápadů....Anebo variace na téma, že existují lidé, kteří prostě nemohou za to, že ztělesňují odjištěný granát... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Lidé blízko Elvise Presleyho tvrdí, že to byl jeho oblíbený film. Elvis Presley byl známým fanouškem práce Petera Sellerse. (melipa)
  • Večírek měl původně název R.S.V.P., zkratkou pro frázi "Potvrďte, prosím, účast". (Pavlínka9)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama