Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

genetique 

všechny recenze uživatele

Hneď som vedel, že ak sa má celý dej odohrávať počas jediného jedného večierku, muselo by to byť niečo extra aby to splnilo moje podmienky vyššieho ohodnotenia. Začiatok je veľmi podarený. Situačná komika v podaní Sellersa je bezchybná, no tesne po polovici dochádzajú na malom priestore nápady, miestami pár scén pôsobí dokonca unavujúco a prehnane. Ale napriek tomu, že okamihov, ktoré mi privodili úsmev na tvári je len pár to celkom ujde. Ožratý čašník bol ale extra element! 65%. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší film Petera Sellerse po nepřekonatelném a nepřekonaném Being there..... Inteligentní komedie s častými prvky crazy, která ale nikdy nesklouzne a množství nádherných originálních nápadů....Anebo variace na téma, že existují lidé, kteří prostě nemohou za to, že ztělesňují odjištěný granát... ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

S Petrom Sellersom si od Divnolásky pozriem čokoľvek, ale zatiaľ nič okrem Kubrickovho filmu ma s ním nijak neoslnilo. On hrá vždy výborne, len ja mám problém nájsť v jeho filmoch niečo, čo by ma bavilo, v prípade The Party nedajbože rozosmialo. Tu som sa párkrát pousmiala, ale ostatné vtipy predchodcu Mr. Beana (ktorý ma rozosmeje takmer vždy) boli asi tak úspešné ako pokus o premenu Sellersa na Inda. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers je opět úžasný klasik. Jeho ňouma Ind je prostě mamlas k pohlední (na Clousoa to ale nemá). Nápáchat tolik škody a legrace v tak krátkém čase je prostě umění. Smál jsem se u toho až jsem se za nohy popadal. Ale vždy mě udivola a popavilo jak Hrundi se dostal tak rychle z místa nějaké provedé nepatřičnosti :-) ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená INTELIGENTNÍ komedie s vynikajícím P. Sellersem jako indickým hercem Hrundi V. Bakshim, který se snaží uchytit v Hollywoodu. Příběh o tom, co vše se dá zažít na " obyčejném večírku " :o) Spíše než slovními eskapádami, příběh vyniká neuvěřitelnými komickými situacemi způsobenými nešikovností hlavního hrdiny a to hlavně díky improvizačnímu talentu P. Sellerse, ale nejen jeho. Výborná je i role opilého číšníka. Milý snímek, při jehož sledování se budete opravdu královsky bavit! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Lidé blízko Elvise Presleyho tvrdí, že to byl jeho oblíbený film. Elvis Presley byl známým fanouškem práce Petera Sellerse. (melipa)
  • Scénář měl pouze 55-60 stran a Blake Edwards později řekl, že to byl nejkratší scénář, který kdy napsal, a že většina věcí ve filmu byla improvizace přímo na place. (melipa)
  • Denny Miller označil roli Wyominga Billa za svou nejmilejší. (Terva)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama