Reklama

Reklama

V hlavní roli já

  • Irsko A Film with Me in It
všechny plakáty
Trailer

Černá komedie tragických rozměrů aneb Zubatá se nepřezouvá.
Irská komedie V hlavní roli já je černá a drsná. Drsnější a černější než většina černých komedií, které jste mohli doposud vidět. Jejím hrdinou je člověk, který má oprávněný pocit, že se ocitl na dně. Bohužel netuší, že dno může mít i sklep. Neúspěšný herec Mark (Mark Doherty) nosí permanentně uštvaný výraz, jemuž dominují psí oči. Není divu. Na konkurzech bývá většinou do počtu a navíc během nich zažívá mrazivá ponížení uštědřovaná nespokojenými režiséry (pikantní cameo rolička režiséra Neila Jordana). Opřít se navíc nemůže ani o přítelkyni (Amy Huberman), toužící po přívlastku „bývalá“, bratra (David O´Doherty), paraplegika upoutaného na vozík, ani o nejlepšího kámoše (Dylan Moran), který je sice budoucí slavný režisér a scenárista, ale zatím utápí svůj údajný talent v alkoholu a hazardních hrách. Jako pověstný Damoklův meč nad ním navíc visí hrozba vystěhování z pronajatého bytu, protože panu domácímu (Keith Allen) dochází trpělivost kvůli nesplácenému nájmu. Nějak takhle by mohlo vypadat peklo na Zemi. Jenže pod tenhle kotel absolutního zoufalství lze ještě přiložit. Kombinace blikající žárovky v kuchyni, špatně zavěšeného lustru, uvolněných klik u dveří a popraskaného stropu odstartuje sérii katastrof, které ústí v sérii mrtvol, jež se zoufalému Markovi hromadí před očima. Ten ve snaze zachránit situaci roztáčí kolotoč bizarních a absurdních situacích, které všechno ještě zhoršují. Komedie V hlavní roli já patří k filmům, u kterých se královsky bavíte, nicméně v hloubi duše se za to stydíte, protože v ní opravdu nic není k smíchu. Představitel jedné z hlavních rolí Dylan Moran patří k nejúspěšnějším britským komikům současnosti díky lehce anarchistickému britskému sitcomu Black Books, který volně vychází z poetiky Monty Pythonů. Ostatně i oni mají ve svém repertoáru slavný skeč, jehož hrdinou je muž, kolem něhož se sérií bizarních nehod kupí mrtví, aniž by on sám třeba jen hnul prstem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa dostal uplne nahodou, ako na rychlu alternativu, pretože sme zistili, že náš film sa nehrá. Spočiatku sa to rozbiehalo pomaly. Hovoril som nič moc. Neskôr sa však roztočí kolotoč absurdných situácií okorenených tipickým britským humorom a divák sa razom prestane nudiť. Nie že by film opustila uspávajúca až mŕtva atmosféra, ale o tom to je. Postupne získavam dojem, že Moran svoje postavy nehrá, ale že on taký vlastne je. Vždy mu len dajú iné meno a úlohu a on sa začne správať tak ako vždy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Černohumorných historek o kupení mrtvol a zoufalých snah se jich zbavit, je spousta. Ať už v literatuře nebo ve filmu. Tahle verze ale místo černého humoru nabízí vlekoucí se utahanost, posmutnění a totální nedostatek zábavy. Tempo je příliš pomalé a snahy o vtipy jsou tak bezzubé, že jim nevěřili snad ani jejich tvůrci. /5. 2. 15./ ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

MINIKINOKAVARNA Ostrava 5.12.2009: Pekelná minimalistická, Coenovská, černá komedie. Hlavní dvojice je to jsou pekelné ksichty, klasicky Dylen Moran jede stejně jako v Black Books, ale Mark Doherty mu velmi zdatně sekunduje (poslední sekundy filmu jsou jeho a je to na potrhání). Bavil jsem se výborně, velmi absurdní a zábavné. Neil Jordan taktéž překvapil v roli nemluvného, mrtvého vozíčkáře. 90% ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut jsem přemýšlela, jestli to není jen film o dvou chlápcích, kteří prostě nemají štěstí. Nemají práci, nemají prachy, jsou ošumtělí a zarostlí. Přesto se mi ty jejich mizerné životy líbily. Snad, že jsem neměla problém jim to uvěřit anebo jen proto, že mám tyhle sympatické trosky ráda - je v tom taková velmi nedbalá elegance. Pak se ukázalo, že to přecejen bude ona zmiňovaná černá komedie. V několikati scénách jsem se neubránila nesmát nahlas a zrovna ty byly krásně černohumorné. Pak ovšem přišla o něco nudnější část, ale celkový dojen není špatný. Určitě budu mít náladu se na to někdy podívat znovu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Komedie to asi není, jelikož hlavní hrdina je takový hrozný lůzr, že ho nejde ani litovat, jen umlátit kladivem. Naštěstí se zjeví brzy Dylan Moran, který ač je to k nevíře, působí ve filmu jako stabilizující prvek. Celý film je vlastně tak trochu parodií na ty hollywoodské hity plné mrtvol, ale místy to zas taková hlína není. Momenty ale stojí za to, zejména závěr s policistkou mne pobavil. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v irském Dublinu. (Terva)

Reklama

Reklama