Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1943: Spojenečtí vojáci na Sicílii právě obsadili strategicky výhodné městečko. Zdejší vojáci jsou však ochotni vzdát se bez boje teprve poté, co proběhne každoroční festival. Kapitán Cash (Dick Shaw) na nátlak svých podřízených, především poručíka Christiana (James Coburn), nakonec svolí, na velitelství nechá odeslat zprávu „Narazili jsme na mírný odpor“ a po pár skleničkách kvalitního vína se sám vrhá do víru oslav. Následujícího rána čeká roztodivně roztroušené vojáky nemilé překvapení. K městu se blíží generál Bolt a oni mají jenom pár minut na to, aby vystřízlivěli, našli své správné uniformy a začali předstírat, že mají věc pod kontrolou. Celá situace se ještě zkomplikuje milostným trojúhelníkem mezi Cashem, krásnou starostovou dcerou a italským kapitánem Oppem. Skutečná válka se všem protiví, proto začíná nefalšovaná hra na vojáky, plná záměn uniforem, zastíracích manévrů a naprosté ignorace veškerých vojenských nařízení. (Matty)

(více)

Recenze (23)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Atmosférou mi tenhle film dost připomněl moji oblíbenou knihu Jak jsem vyhrál válku (na jejíž adaptaci se chystám co nevidět), což byl jeden z hlavních plusových bodů. Nebýt předlouhého a ne tak úplně vtipného úvodu se zabíráním vesnice a s obrovitánskou chlastanicí, dal bych mu i čtvrtou hvězdu. Velká pochvala pro Jamese Coburna a Harryho Morgana__P.S. Dick Shawn v přestrojení je rozhodně jednou z nejškaredějších "žen" filmové historie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa svojou absurdnosťou, genialitou parodickosti a zosmiešnením vojny niečo vyrovná legendárnemu seriálu 'M.A.S.H.', tak je to okrem iných aj toto dielko. Tým ho robí hlavne predpisový scenár. V skoro dvoch hodinách je dokonale vystihnutá nezmyselnosť vojen, sparodovaná nabúchanými zvratmi a hláškami, že by človek neveril. Dokonca, čo sa v podobnom žánri často nestáva, podľa mňa nemal dej ďaleko od reality. 90%. ()

Reklama

ddf76 

všechny recenze uživatele

Hodne povedena komedie Blacke Edwardse. Sice ke konci to ztraci dech, ale i tak je to skvela komedie. Nektere scenky jsou bozi napr. prichod americkeho pruzkumnika na hriste pri zacinajicicm fotbalovem zapase, rano po festivalu, prijezd dustojnika z informacni sluzby (Harry Morgan alias Sherman Potter ze serialu MASH) nebo rvacka na namesti :)). Snad tahle komedie nekdy vyjde na DVD, kdyz tak ji muzete videt na MGM. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Crazy comedy ze šedesátých let už notně vyčpěla a dívat se na to, jak jednou ranou zpacifikujete skopčáka, není tak zábavné. Vlastně dost nechápu to vysoké hodnocení. Ale už jsem se na tohle téma tady dost rozepsal. Je to stále tatáž píseň. Slaboduché komedie jsou nadhodnoceny už jen tím, že lidé milují komedie obecně. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento film netreba brat prilis vazne ako vojnovy film. Skor je to taka komedia odohravajuca sa v jednom talianskom mestecku, kde to vsetko spravne do seba zapada a mate z toho dobre citenie, ze ste uvideli dobru komediu. Zo zaciatku to nebolo to prave, obcas aj nudne ale postupom casu film naberal na obratkach a jedna scena za druhou ukazovala, ze tento film nerobili ziadni zelenaci. Vo filme sa to obidvom stranam, myslim tym americkych a talianskych vojakov vsetko komplikovalo a hlavne ked sa tam dotrepali nemecki vojaci, tak to uz bolo fakt na povraz:) Najzabavnejsi tam bol americky kapitan, ktory sa prezliekol za zenu a ani jeho protajsok taliansky kapitan nebol na zahodenie. Jeho komicky pozdrav hajlovanim ma fakt pobavil, ako aj ine postavy vo filme, ktore tiez dobre smerovali film do zaverecneho finale, kde nemeckych vojakov prekabatili a stali sa tak jasnymi vitazmi:) Film by som prirovnal ku komedii Velky flam, ktory ma k nemu asi najblizsie. O tomto filme som ani nevedel, ze je tak dobry a vzdy som ho obchadzal, co bola velka chyba. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama