foto

Vito Scotti

  • nar. 26.1.1918
    San Francisco, California, USA
  • zem. 5.6.1996 (78 let)
    Woodland Hills, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vito Scotti se narodil 26. ledna 1918 v italské rodině v San Francisku v Kalifornii. Již jako dítě vystupoval v různých představeních, kam jej přivedla jeho matka, herečka newyorských italských divadel. Zpočátku se živil jako mim v nočních klubech.

V padesátých letech se poprvé objevil na filmovém plátně. Scotti hrával nevelké role, ale často ve významných filmových projektech. V roce 1969 účinkoval v komedii Genea Sakse KAKTUSOVÝ KVĚT s Walterem Matthauem, Ingrid Bergmanovou a mladou Goldie Hawnovou a v roce 1972 v asi nejslavnějším mafiánském snímku KMOTR Francise Forda Coppoly.

Častokrát hrával v televizních seriálech - za všechny lze uvést například THE ADDAMS FAMILY (1964-1966). Častokrát také vystupoval v seriálu COLUMBO a to hned v šesti epizodách. Minirole v tomto kultovním projektu si zahrál v epizodách TO JE VRAŽDA, ŘEKLO PORTSKÉ (1973), KANDIDÁT ZLOČINU (1973), LABUTÍ PÍSEŇ (1974), OBRÁCENÝ NEGATIV (1974), KRIZE IDENTITY (1975) a VRAŽDA JAKO AUTOPORTRÉT (1989).

V soukromí tento herec, jako správný ital s velkou oblibou dobře vařil, za což sklízel úspěch a vděk svých hollywoodských přátel. Vito Scotti zemřel v roce 1996 ve věku 78 let.

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Herecká filmografie

1995 Chyťte ho!
1993 Nabitá zbraň 1
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
1990 The Fanelli Boys (TV seriál)
Zapadákov (TV seriál)
1989 Beverly Hills Brats
1988 Empty Nest (TV seriál)
Side Roads
1986 Škola letušek
1985 The Golden Girls (TV seriál)
1984 Charles in Charge (TV seriál)
Who's the Boss? (TV seriál)
1983 Blood Feud (TV film)
Small & Frye (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
Madame's Place (TV seriál)
1981 Chu Chu and the Philly Flash
1980 Herbie a poklad Inků
Nahá bomba
Strašidla z Buxley Hall (TV film)
1979 Dear Detective (TV seriál)
Hart a Hartová (TV seriál)
Trapper John, M.D. (TV seriál)
Young Maverick (TV seriál)
1978 B.J. and the Bear (TV seriál)
The One Man Jury
Vega$ (TV seriál)
Zero to Sixty
1977 Fantasy Island (TV seriál)
Halloween with the New Addams Family (TV film)
CHiPs (TV seriál)
Lindsay Wagner: Another Side of Me (TV film)
1976 Ark II (TV seriál)
C.P.O. Sharkey (TV seriál)
Charlieho andílci (TV seriál)
Monster Squad (TV seriál)
The Bionic Woman (TV seriál)
Velký autobus
1975 Adventures of the Queen (TV film)
A kdo ji zabije teď?
Baretta (TV seriál)
Big Rip-Off, The (TV film)
McCoy (TV seriál)
Mobile One (TV seriál)
Wild McCullochs, The
1974 Get Christie Love (TV seriál)
Happy Days (TV seriál)
Herbie a stará dáma
How to Seduce a Woman
Police Woman (TV seriál)
Twice in a Lifetime (TV film)
1973 Nejlepší atlet světa
Shaft (TV seriál)
Six Million Dollar Man: Solid Gold Kidnapping, The (TV film)
1972 Když legendy umírají
Kmotr
Napoleon a Samantha
1971 Bull of the West, The (TV film)
Columbo (TV seriál)
McMillan & Wife (TV seriál)
1970 Aristokočky
Barefoot in the Park (TV seriál)
Make Room for Granddaddy (TV seriál)
Přesnídávka s diamanty
The Odd Couple (TV seriál)
1969 Kaktusový květ
Love, American Style (TV seriál)
The Brady Bunch (TV seriál)
The Courtship of Eddie's Father (TV seriál)
To Rome with Love (TV seriál)
1968 Adam-12 (TV seriál)
Hawaii Five-O (TV seriál)
Hlava
How Sweet It Is!
Tajná válka Harryho Frigga
1967 Bell for Adano, A (TV film)
Caper of the Golden Bulls, The
Ironside (TV seriál)
Perils of Pauline, The
Rango (TV seriál)
The Flying Nun (TV seriál)
1966 Batman (TV seriál)
Co jsi dělal za války, taťko?
The Girl from U.N.C.L.E. (TV seriál)
The Monkees (TV seriál)
1965 Agent Smart (TV seriál)
Hogan's Heroes (TV seriál)
Laredo (TV seriál)
Naslepo
The John Forsythe Show (TV seriál)
The Wackiest Ship in the Army (TV seriál)
The Wild Wild West (TV seriál)
Von Ryanův Expres
1964 Baileys of Balboa, The (TV seriál)
Bewitched (TV seriál)
Daniel Boone (TV seriál)
Gilligan's Island (TV seriál)
Karen (TV seriál)
Rio Conchos
Rodina Addamsova (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
The Munsters (TV seriál)
The Pleasure Seekers
Wild and Wonderful
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
Breaking Point (TV seriál)
Captain Newman, M.D.
Dime with a Halo
Kraft Suspense Theatre (TV seriál)
My Favorite Martian (TV seriál)
Temple Houston (TV seriál)
The Farmer's Daughter (TV seriál)
The Great Adventure (TV seriál)
1962 G.E. True (TV seriál)
Going My Way (TV seriál)
Stoney Burke (TV seriál)
The Gallant Men (TV seriál)
The Lucy Show (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)
Two Weeks in Another Town
Wide Country (TV seriál)
1961 Alcoa Premiere (TV seriál)
Dr. Kildare (TV seriál)
Explosive Generation, The
Follow the Sun (TV seriál)
Frontier Circus (TV seriál)
Gold of the Seven Saints
Investigators, The (TV seriál)
Pán světa
Saint of Devil's Island
Target: The Corruptors (TV seriál)
The Dick Powell Show (TV seriál)
The Dick Van Dyke Show (TV seriál)
1960 Fakta života
Checkmate (TV seriál)
O'Conner's Ocean (TV film)
Outlaws (TV seriál)
Pay or Die
Surfside 6 (TV seriál)
The Andy Griffith Show (TV seriál)
Thriller (TV seriál)
Where the Boys Are
1959 Adventures in Paradise (TV seriál)
Bonanza (TV seriál)
Coronado 9 (TV seriál)
Johnny Staccato (TV seriál)
Mr. Lucky (TV seriál)
Rawhide (TV seriál)
Shotgun Slade (TV seriál)
The Deputy (TV seriál)
The Third Man (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
1958 Bronco (TV seriál)
Mike Hammer (TV seriál)
Party Girl
Peter Gunn (TV seriál)
Rescue 8 (TV seriál)
Steve Canyon (TV seriál)
The Black Orchid
The Donna Reed Show (TV seriál)
The Rifleman (TV seriál)
The Texan (TV seriál)
Westinghouse Desilu Playhouse (TV seriál)
1957 Bachelor Father (TV seriál)
How to Marry a Millionaire (TV seriál)
Perry Mason (TV seriál)
Sugarfoot (TV seriál)
Suspicion (TV seriál)
Tales of Wells Fargo (TV seriál)
The Californians (TV seriál)
Wagon Train (TV seriál)
Zorro (TV seriál)
1956 Boj o čas
State Trooper (TV seriál)
1955 Andy's Gang (TV seriál)
Celebrity Playhouse (TV seriál)
Conquest of Space
Gunsmoke (TV seriál)
Cheyenne (TV seriál)
1954 Disneyland (TV seriál)
Lassie (TV seriál)
Sabaka
Shield for Murder
1953 General Electric Theater (TV seriál)
Letter to Loretta (TV seriál)
Private Secretary (TV seriál)
You Are There (TV seriál)
1952 Assignment: Paris
Life with Luigi (TV seriál)
Light Touch, The
The Fabulous Senorita
1951 Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
Sky King (TV seriál)
Stop That Cab
Up Front
1950 Deported
Mama Rosa (TV seriál)
The Capture
The Jack Benny Program (TV seriál)
1949 East Side, West Side
Illegal Entry
Křížem krážem
Mysteries of Chinatown (TV seriál)

TV pořady

1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace