Reklama

Reklama

Umlčeni

Trailer

Obsahy(1)

Mladá dvojice – Zakes (William Ash – Nicholas Nickleby, Mambo) a Beth (Christine Bottomly - Čekárna, Venuše) – se za deštivé noci dostane na dálnici do kolize s maniakálním řidičem kamiónu. Stahovací dveře náklaďáku se na malý okamžik pootevřou a Zakes zahlédne cosi, co vypadá jako poloobnažená spoutaná žena. Přestože Zacke si není úplně tím co viděl, informuje policii a pokouší se na incident zapomenout. Beth ovšem lhostejnost jejího přítele velmi rozruší a když dvojice zastaví u pumpy, ve vzteku odejde. Zacke zoufale prohledává okolí, ale po Beth není ani stopy. Když náhle zahlédne odjíždět od pumpy povědomý náklaďák….. Co když řidič jeho přítelkyni unesl? Vydává se za ním a na noční, deštěm zaplavené dálnici začíná riskantní hra na kočku a myš. Vykřičte to do světa – Hush je nejlepší britský horor posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

adelina8 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo konce, tak dám i 4 hvězdy. Závěr je ale bohužel odfláklý, vůbec se nedozvíme, proč tam ty ženy vozí, co s nimi pak dělají a kdo všechno je v tom zapleten. Nemám nic proti otevřeným koncům, které jsou pro podobné horory tak typické (a zde by se to nabízelo), ale tady se to prostě z ničeho nic utne a hotovo. Jinak je děj napínavý, atmosféra vás vtáhne a vše funguje...Než přijde ten konec... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud bych jen na minutu připustil, že se jedná o horror, možná bych i pochopil takřka mystickou pomalost záporné postavy. Toto byl ale jasný thriller (a v tomto žánru se postavy hýbou spíše realističtěji), takže rychlost pohybujícího se záporáka byla tak neskutečně pomalá, že se to - dejme tomu obchodníkovi s bílým masem - nedá prostě uvěřit. Jeho zakrývání hlavy kapucí bylo po několikerém opakování teatrální až trapné namísto toho, aby dokázalo vyvolat byť jen zárodek napětí. Napínavá scéna tam určitě jedna byla, a to když v závěru hledal hlavní hrdina ten správný klíč. Jinak fakt bída, ale za to chmurné počasí dávám dvě hvězdy. Ne, kašlu na to, dám jen jednu. Tato hovadina si to zaslouží. PS: Kdybych byl cynik, řekl bych, že si to ta děvka zasloužila, když mu zahýbala. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stopař bez šáhlého Nizozemce, Duel bez rezavé cisterny, Smrt stopařek bez odkrouhnuté Patrasové. Na objevení nějakého náznaku originality aby si člověk najal soukromého detektiva, nicméně musím uznat, že poslední napínavou čtvrthodinku a finále, kdy to gravitace nandala kontejneru, lze v rámci žánru označit za obstojné. Taky jste měli ten pocit, že kdyby nedobrý kamioňák v kapuci chodil ještě pomaleji, tak už by vlastně stál..? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nezávislý, minimalisticky spracovaný horor a zároveň veľmi chytľavá a napínavá vec s realistickou atmosférou a ideálne vygradovaným dejom. Štýlovo sa radí k road movies vetve thrillerov / hororov a podľa mňa je za poslednú dobu ich najvydarenejším zástupcom. Hoci si berie znateľnú inšpiráciu z viacerých podobných filmov, nepôsobí našťastie ako vykrádačka, ale ich prvky vydarene používa vo svojom vlastnom príbehovom svete. Napriek tomu, že scenár je jednoduchší a celkovo neponúka nič originálne, je plne postačujúci, má výborný spád a dokonca aj nejaké tie dejové zvraty. Ľakačky tu tiež väčšinou fungujú tak ako majú a môžem na rovinu povedať, že počas pozerania som bol spokojný po celý čas. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Takový lehce nadprůměrný thriller, u kterého je škoda, že některé vedlejší linie nechal nedořešené. Průběh je ale naprosto klasický a bohužel i tady platí, že hlavní hrdinové (respektive hrdina) jednají naprosto nelogicky a bez rozmyslu, protože jinak by film končil za půl hodiny a ne po hodině a půl ;) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích je ještě jedna scéna. (slovan1)
  • Film měl rozpočet 1 milion liber. (ČSFD)

Reklama

Reklama