Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké bombardéry B-17 (lietajúce pevnosti) operujú zo základní vo Veľkej Británii po vstupe do II. sv. vojny. Sledujeme osud jednej z osádok týchto bombardérov. Hlavnými protagonistami sú letci Buzz (Steve McQueen) a Bo (Robert Wagner). Buzz je rebelujúcim letcom porušujúcim všetky nariadenia a predpisy. Bo je jeho opakom. Obidvaja sa však zaľúbia do jednej ženy. (andykovac)

(více)

Recenze (20)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Buzz je jedným z mála, ktorý majú radšej boj samotný, ako ideály za ktoré bojuje. Je namyslený a sebavedomý, ale pilot je to skvelý. Jeho posádka si môže byť istá, že urobí všetko preto, aby sa všetci vrátili späť na základňu živý a zdravý. Schéma príbehu je veľmi podobná snímkom, ktoré sú nám dobre známe a to Nebeskí jazdci či Tmavomodrý svet. Piloti, ich bojové misie a láska. Steve McQueen je môj obľúbený herec a toto bol jeden z mála filmov s ním, na ktorý som nemal doteraz šťastie. Bojové scény sú výborné a menej znalý divák dostane skvelú príležitosť vidieť ako funguje posádka bojového lietadla. Od pilota a guľometčíkov až po zhadzovača bômb. Posledná misia je doslova vražedná a každému je jasné, že akonáhle preletia vzdušný priestor Nemecka, tak im luftwaffe nedá nič zadarmo."The body" dostane poriadnu nakladačku, ale Buzz chce za každú cenu dokázať, že to zvládne. 80%. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen byl vždy obsazovaný do rolí sympaťáků s ocelovými nervy a klaďasů každým coulem. Tady hraje nezodpovědného blbce a kurevníka bez pudu sebezáchovy. Ohrožuje všechny kolem sebe a evidentně je mu to jedno. Naopak dialogy mezi Boem-Robert Wagner a Shirley Anne Field mě připadly zábavnější a inteligentnější než nesmyslné frajeřiny hlavního hrdiny. Průměrný film. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Průměrný? The War Lover je vynikající film se skvělým výkonem Stevea McQueena jako létajícího psychopata, jenž život bere i bere bez mrknutí oka. Zajímalo by mě, jestli o existenci tohohle snímku věděl Jindřich Polák, když točil Nebeské jezdce. Přestože i jen na základě načrtnutí postav bezpečně dopředu odhalíte, kdo se konce filmu nedožije, tenhle příběh velké lásky, bezohlednosti ale i šíleného nedobrovolného hrdinství všech letců, si užijete. Chybí tomu ten šok z naturalistického zobrazování následků, druhým pohledem ale právě ten možná "Jezdcům" může přebývat. Zatím jsem Shirley Anne Field viděl ve všem, v čem v šedesátých letech před natočením The War Lover hrála! Trochu zapomenutý a IMHO i podhodnocený film. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

WHAT'S THE MATTER BOLLAND, AFRAID TO DIE? DAMN RIGHT I AM. BUT YOU'RE SCARED TO LIVE!!! Báječní frajeři v koženejch bundách na létajících strojích B-17. Film je výborný, jen Steve je možná až moc šílený a milostná linka uprostřed je moc drámo. Daphne byla takový tele. Ale tak chápu, že je to v tom filmu potřeba, protože díky tomu si nakonec Buzz přizná něco, čemu nikdy nechtěl věřit. Už jsem si říkal, jak ten film zabíjí a pak přišla závěrečná našlapaná mise v Lipsku. Kulomety se téměř nezastavují, krev teče a bomby devastují továrny a dělníky, kteří nestačili utéct. Naprosto šílené hrůzy války. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Letecký válečný film zrovna nemiluju. A tady se navíc sešly věci co mě štvou. 1. Je to černobílé a veškeré letecké akce jsou zhusta nastříhané černobílými dokumentárními záběry. Jakýkoliv požitek z jinak slušné úvodní a finální akce = 0. Zajímalo by mě, v kterém roce se na tohle stříhání doku záběrů do válečných filmů Hollywood konečně vykašlal. 2. Akcí je minimum, většina filmu se zaměřuje na tři postavy, z toho nudný vztah nezajímavých postav v podání unylých Wagnera a Fieldové je naprosto k nepřežití. 3. Steve McQueen. Ten unylý není, hraje výborně, ale bohužel naprosto nesympatického arogantního kokota, který mě sral celý film a SPOILER když ve finále zařval, řekl jsem si akorát no konečně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Pro film byly do letu schopného stavu uvedeny 3 bombardéry B-17. (Mol)
  • Během natáčení poblíž Newhaven se utopil při seskoku padákem z 610 metrů kaskadér Mike Reilly. Bylo mu 29 let a měl za sebou již přes 300 seskoků, byl také členem Britské parašutistické asociace a britským šampiónem ve skoku padákem. (Mol)

Reklama

Reklama