Milovník války
War Lover, The
Drama / Válečný
Velká Británie, 1962, 105 min
Philip LeacockObsah
Americké bombardéry B-17 (lietajúce pevnosti) operujú zo základní vo Veľkej Británii po vstupe do II. sv. vojny. Sledujeme osud jednej z osádok týchto bombardérov. Hlavnými protagonistami sú letci Buzz (Steve McQueen) a Bo (Robert Wagner). Buzz je rebelujúcim letcom porušujúcim všetky nariadenia a predpisy. Bo je jeho opakom. Obidvaja sa však zaľúbia do jednej ženy. (andykovac)
Rob Roy
Do mírného nadprůměru povyšuje tohoto raného McQueena právě Steveův herecký výkon v roli sobeckého, ale vynikajicího letce. Drama z prostředí bombardovacích jednotek ( podobně jako Memphiská kráska ). 70%.(29.12.2005)
gogo76
Buzz je jedným z mála, ktorý majú radšej boj samotný, ako ideály za ktoré bojuje. Je namyslený a sebavedomý, ale pilot je to skvelý. Jeho posádka si môže byť istá, že urobí všetko preto, aby sa všetci vrátili späť na základňu živý a zdravý. Schéma príbehu je veľmi podobná snímkom, ktoré sú nám dobre známe a to Nebeskí jazdci či Tmavomodrý svet. Piloti, ich bojové misie a láska. Steve McQueen je môj obľúbený herec a toto bol jeden z mála filmov s ním, na ktorý som nemal doteraz šťastie. Bojové scény sú výborné a menej znalý divák dostane skvelú príležitosť vidieť ako funguje posádka bojového lietadla. Od pilota a guľometčíkov až po zhadzovača bômb. Posledná misia je doslova vražedná a každému je jasné, že akonáhle preletia vzdušný priestor Nemecka, tak im luftwaffe nedá nič zadarmo."The body" dostane poriadnu nakladačku, ale Buzz chce za každú cenu dokázať, že to zvládne. 80%.(1.12.2011)
hans500
Zajímavý a dobrý film, scénář solidní, McQueen i Wagner jsou ve svých rolích výborní. Michael Crawford (Sgt. Junior Sailen) svou nevelkou roli zahrál také dobře. Nadprůměrný film, nadprůměrně dobře natočený.(14.10.2009)
JohnSmith
McQueen je úžasný,bohužel není na plátně pořád a obvzlášť scény Wagnera s Fieldovou jsou tragédie.Další plus tkví v tom, že se nepřehání s romantikou jako tomu bylo u Tmavomodrého světa nebo Pearl Harboru.(6.3.2008)
farmnf
Steve McQueen byl vždy obsazovaný do rolí sympaťáků s ocelovými nervy a klaďasů každým coulem. Tady hraje nezodpovědného blbce a kurevníka bez pudu sebezáchovy. Ohrožuje všechny kolem sebe a evidentně je mu to jedno. Naopak dialogy mezi Boem-Robert Wagner a Shirley Anne Field mě připadly zábavnější a inteligentnější než nesmyslné frajeřiny hlavního hrdiny. Průměrný film.(22.9.2010)
Lucas87
Skvělý film, Steve a jeho role se mi líbíla, takový despotický blázen, který nezná hranic. Raději zemře se letadlem, než aby se podíval na ženu, která s ním vymete.(8.3.2011)
Mikino00
Steve v poněkud rozporuplné roli, nevěděl jsem jestli mu fandit nebo ne, ale je to Steve takže se mu fandit musí. Jinak zajímavé válečné drama, chybí mu ale jakoby jiskra.(16.9.2011)
aLPaC
I když to není čistě válečný film, je lepší než ze stejného roku Peklo je pro hrdiny. Steve jako namyšlený, ale výborný letec působí výborně. Ne už tak Robert Wagner, i když povahově mi byl určitě bližší.(17.8.2011)