Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (107)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +Dolph Lundgren, obsáhlý scénář, solidní akce -poslední třeti před závěrečnou akcí bylo hodně zmatečná, snad trochu nelogická/// Icarus by mohl být název klidně pro nějaký sci-fi film ale budiž odpuštěno, protože je tady Dolph Lundgren, který se snaží vykopat z béčkové ligy opět do té áčkové. Tento film mu sice k tomu moc nepomůže, ale rozhodně je tady ve formě. A ke všemu dosti krvavé, takže jsem u sledování tohoto kousku napjatě a s očekáváním vyhlížel co bude dál. Nebýt občasné překombinovanosti scén a až moc zbrklé kamery bylo by to za čtyři hvězdičky. Rozhodně i tak mohu doporučit, docela si tuhle akční jízdu užijete./// Celkem 69%/// ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren zrejme zaspal niekde v polovici 90.-tych rokov. Tam, kde by akýkoľvek schopnejší režisér dokázal vykúzliť výborný akčný thriller plný neočakávaných zvratov, sa Lundgren potkýna o túžbu vyrobiť popcornový trhák. Scenár je plný nevysvetlených zvratov a nezrozumiteľností, ktoré film totálne podkopávajú. Snaha o využitie najnovšej filmárskej techniky a efektov sa rovnako končí neúspechom. Roztrasená kamera v takmer každej scéne, neuveriteľné chovanie vedľajších postáv a nemožné situácie filmu pomaly odtínajú aj tie končatiny, ktoré ho držali aspoň na hranici priemernosti. Icarus dostál svojho mena – so svojimi obrovskými ambíciami vzlietol k filmárskemu nebu, no jeho spracovanie mu spálilo krídla a zhodilo ho do mora filmárskeho odpadu. 40% (úryvky z recenzie) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zas až tak hrozné, jak tu někteří popisují, to nebylo. Dolph už má sice svá nejlepší léta za sebou, ale co si budeme nalhávat – on nikdy nepatřil mezi TOP akční herce. Natočil několik velice vydařených filmů, ale druhou polovinu své kariéry se už jen vezl na dosti průměrných a mnohdy až podprůměrných filmech – na rozdíl od některých svých kolegů. Tady si však kupodivu nevedl zas až tak špatně. Dokonce bych řekl, že za poslední dobu podal jeden ze svých lepších výkonů. Akční pasáže celkem ušly, několik přestřelek/soubojů se mi i líbilo. Jen nechápu proč se pořád snaží tvůrci procpat erotické scény tam, kde vůbec nemusí být. OK – pohled na nahé herečky jistě potěší, zvlášť když jsou i celkem pohledné, ale dávat jebací scénu do pasáže, kdy tak tak přežijete masakr, manželka je na vás nasraná a vy nevíte jestli je dcera v pořádku? V amerických filmech je ovšem všechno možné...Chtělo to trošku zapracovat na logice a méně na ukojení „režisérových“ choutek si zas po letech ošahat dvě ženské v jednom filmu! Jinak první polovina filmu mě bavila víc.45% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z Lundgrenovi filmografie patří Icarus určitě k tomu lepšímu, v čem se za poslední dobu objevil. Film má určitě dost solidní tempo, na nic se moc dlouho nečeká a jede se pěkně z ostra hned od začátku, akce sice moc není, ale je docela dobře zpracovaná, ikdyž i tentokrát toho střih kamufluje víc než by bylo třeba, k dobru nicméně musím připočíst, že je dost nekompromisní a krvavá, Lundgren pak svého hrdinu zvládl velice slušně, je správně nasranej, drsnej a s nikým se moc nepáře, to mám moc rád, nehledě na to, že tu zas vypadá i poměrně fit a odpočatě, a ne jako přestárlá troska, což už se mu taky párkrát stalo. A vedlejší postavy a jejich představitelé jsou též fajn. Samotná zápletka je jinak samozřejmě těžký béčko, a pár scén dokonce vyznělo až jako nechtěné parodie, ale s tím se musí v této produkci tak nějak počítat. Osobně si ovšem myslím, že jeho filmům skutečně prospívá, když si je on sám režíruje, je totiž znát, že už má něco v této branži za sebou a dost okoukal, a sám nejlíp i ví, co po sobě, ale i ostatních a po daném scénáři může chtít, aby to ve výsledku nedopadlo trapně a neohrabaně, což se pod taktovkou jiných tvůrců v jeho filmech bohužel jinak dost děje. Každopádně, Icarus není žádná pecka, ale jako obyčejný, akční béčko jde určitě o koukatelný film. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lundgren se ve filmu neštítí zabíjení. Lundgren si zamiloval digitální kamery. Film jako by z osmdesátek vypadl. Dolph někdy házel takové chladné pohledy jako za mlada. Rozhodně bych netipoval rozpočet jenom 6 mega. Trochu divně na mě působila scéna kdy Dolpha postihne tragédie (až to uvidíte tak pochopíte). Akce je natočena moderně, takže roztřesená kamera, ale jde tam vidět, že Lundgren ještě zvládá nákou tu náročnější akci. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren sa pôvodne do natáčania tohto filmu nechcel púšťať, kvôli tomu, že mal opäť hrať zápornú úlohu. Scenár bol nakoniec zmenený, pretože producentom sa nepozdával tiež. (m.a.t.o.)
  • Icarus sa v kinách premietal iba v Los Angeles (po dobu jedného týždňa), v Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Ománe. V ostatných krajinách vyšiel rovno na DVD. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno