Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, který si Dolph sám i režíroval mi svou kvalitou připomíná "Ruslana" se S. Seagalem. Myslím si, že akční hvězdy převážně devadesátých let se v minulé dekádě hodně topily ve špatných scénářích, když i choreografie nestála za moc. Tento film ale ukazuje, že D. Lundgren ještě nepatří do starého železa a když by byl scénář ještě kvalitnější, určitě by se v něm tato ikona akčních filmů neztratila. Nakonec i jeho výkon v "The Expendables" se mi dost líbil. Dolph je klidně sto točit kvalitní akční filmy ještě alespoň dalších deset let. Chce to opravdu slušný scénář, o akční stránku se tento charismatický herec postará už sám. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Bájný Ikarus a Dolphy?Nenechme se vysmát. Ladně roztažená "křídla" už Lundgren dávno nemá,ale vzhledem k jeho věku si to vlastně může dovolit. Bez ohledu na název je tahle akčňárna vlastně příjemným překvapením, nabízející spoustu dobře dotažených akcí, smysluplný děj a v celku pěkně koukatelné vedlejší role. Lehký nadprůměr, chlubící se třemi hvězdami, mající slabiny ve zbrklém stříhu, scénáři postrádající jedinou hlášku a v tuctově okoukané kameře. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nic ve zlym na doporuceni sem to zhlidnul vsude jsem cetl jako to je skvely nejlepsi Dolphuv rezisersky pocin a podobne uprimne? Comand Performance se mi libilo vic i kdyz to byla totalni primitivita ale presne takovy druh filmu mne bavi Icarus se snazi bejt az moc slozitej ale jenom tim zastira ze je to slatanina radoby chytre pojata ale stejne nedam min nez tri Lundgren proste proziva totalni renesanci skvele vypada mistrne to killuje a kdyz moc nebojuje ty krvavy prestrelky vsechno vynahradi kamera se obcas klepe a strih je rychlejsi jak je dneska zvykem ale co by za to dali treba Seagalovky navic jak uz sem zminil muj milacek Dolphino je pro mne ze vsech akcnich ranaru starych casu jednoznacne nejvic v kurzu a ono to i pres ty nedodelavky je koukatelny celkem v pohode ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Snaha sa cenní. Film je béčko respektíve možno až céčko ako sviňa. Ale má to svoje svetlé momenty. Dolph sa snaží. Chcelo ešte vylepšiť maskultúru a oprášiť pár karate kopov a máme kandidáta na akčný comeback. Odporučil by som mu pozbierať partu starých harcovníkov ako Seagal, Gary Daniels, JM White a kľudne aj Arnieho, pridať mladších Adkinsa a Lateefa Crowdera a spraviť nejakých béčkových "expendables". Lebo jeho filmy potrebujú väčší rozpočet a ďalšie mená, lebo Dolph už asi sám film neutiahne (vlastne nikdy neutiahol). Inak film za 50% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +Dolph Lundgren, obsáhlý scénář, solidní akce -poslední třeti před závěrečnou akcí bylo hodně zmatečná, snad trochu nelogická/// Icarus by mohl být název klidně pro nějaký sci-fi film ale budiž odpuštěno, protože je tady Dolph Lundgren, který se snaží vykopat z béčkové ligy opět do té áčkové. Tento film mu sice k tomu moc nepomůže, ale rozhodně je tady ve formě. A ke všemu dosti krvavé, takže jsem u sledování tohoto kousku napjatě a s očekáváním vyhlížel co bude dál. Nebýt občasné překombinovanosti scén a až moc zbrklé kamery bylo by to za čtyři hvězdičky. Rozhodně i tak mohu doporučit, docela si tuhle akční jízdu užijete./// Celkem 69%/// ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Icarus sa v kinách premietal iba v Los Angeles (po dobu jedného týždňa), v Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Ománe. V ostatných krajinách vyšiel rovno na DVD. (m.a.t.o.)
  • V tomto filme hrajú Dolph Lundgren (Edward Genn) a Bo Svenson (Vadim) Rusov. V skutočnosti sú obaja zo Švédska. Matka Bo Svensona však pochádza z Ruska. (beso74)
  • V scéne, kde je Icarus (Dolph Lundgern) so svojou manželkou v moteli, tvrdí, že jeho pravé meno je Jevgenin Kyrylenko, no v jeho zložke, ktorú mu ukazuje Graham (David Lewis) po zatknutí, je meno Viktor Mikhajilo. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama