Lobo - vlk, který změnil Ameriku (TV film)

• Velká Británie

Lobo: The Wolf That Changed America

Dokumentární

Velká Británie, 2008, 49 min

Myslím, že každý, kdo se zajímá o život vlka, by měl tento opravdu nádherný dokument vidět, vlci jsou velmi zvláštní a podivuhodná zvířata, mají vlastní moudrost a v některých ohledech jsou lidem dokonce do jisté míry podobní, myslím, v těch lepších vlastnostech. Existence démonizování vlka, které stále ještě oživuje v představách pověr a mýtů především v dobrodružných knihách a filmech jsou hlouposti. Mám za to, že tento dokument dobře přiblížil život vlka, který má tajuplné smyslové schopnosti zvířecího světa.(13.2.2010)

Setonovo dilema při setkání s Lobem: hrdinství, nebo zločin? Výborná rekonstrukce příběhu o lovci a vlkovi je doplněna dobovými fotografiemi i komentáři soudobých histroriků a přírodovědců. Krásné záběry na divokou přírodu.(19.12.2010)

Príbeh o zabijakovi vlkov, z ktorého sa stal najzaujatejší ochranca prírody a o vlkovi, so zlomeným srdcom. Príbeh aj o tom, ako sme stratili kontakt s prírodou a stali sme sa jej ničiteľmi a tým aj svojimi.(21.12.2010)

• Tominecek

Pořad je součástí dokumentární řady "Natural World - Svět přírody". Odkaz na popis dokumentární řady na stránkách BBC: "Natural World".(11.2.2010)

Jak král vlků změnil myšlení člověka a ten pak změnil myšlení lidí. Nádherný příběh, dojemný v tom nejčistším slova smyslu.(30.4.2011)

Vlk je jednou z nejúžasnějších šelem na planetě. Myslím, že člověk v něm vidí to, co pan Jung označil slovem stín. Příběh E. T. Setona a vlka jménem Lobo zrcadlí vztah lidí jako celku k šelmám a k přírodě jako takové a předznamenává změny, jichž jsme my nyní svědky. Dokument si zachovává potřebnou střízlivost a objektivitu v pohledu na Setona, přesto v divákovi vzbuzuje hluboké emoce. Pokud je tím divákem člověk, který přírodu miluje, včetně vlků. Tenhle příběh je jednoduše překrásný a fascinující a zabalený do okouzlujícího dokumentárního kabátku.(21.4.2012)