Reklama

Reklama

Pako to mahō no ehon

  • Japonsko パコと魔法の絵本 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Byla jednou nemocnice, kde pacienti i lékaři byli všichni divní. Nejpodivnější ze všech je pacient Onuki, velmi výstřední a velmi starý muž. Jednoho dne se setká s dívkou jménem Paco, která si v důsledku dopravní nehody není schopná zapamatovat víc než jeden den. Každý den si čte tu samou obrázkovou knihu. Onuki se po jednom incidentu s Paco spřátelí a začne pochybovat o svém způsobu života. Ve svém zbývajícím životě chce udělat něco pro Paco, a dostane geniální nápad. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pastelově pestrobarevné, až psychotropní panoptikum několika svérázných individuí v nenormální nemocnici může svou hravostí, pokrouceností, dynamikou a animovanými pasážemi evokovat fantazie Wese Andersona či Tima Burtona (ale na "japonském speedu", takže x3), ovšem nakonec tento nesourodý ansámbl odehraje klasicky milý a jímavý příběh polepšení starého nenávistného mrzouta ("Štve mě, že mě znáš!") kontaktem s bezprostřední sedmiletou holčičkou Paco, po nehodě neschopné zapamatovat si cokoliv do druhého dne. Neobyčejná, ve výsledku sympaticky osobitá záležitost vlastně pro celou rodinu (i když asi ne pro tu obyčejnou českou :-)). ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

je libo oči-i-kule-rvoucí fantaskní bizár z nemocnice alá mnohem extrémnější The Fall? anebo snad hyperbarevný a hyperaktivní šílený spletenec, na který se nádherně kouká a který se náročně chápe? pokud ano, jste tu správně. pokud vám nevadí vizuál alá houbičky a absurdita fyzikálních i sociálních pravidel světa animáků přenesena do hraného filmu, jste tu také správně. smutek mám jen z myšlenky, že u nás zatím nevznikla adaptace v prostorech Kouzelné Školky s Michalem v roli ujetého dědečka Onukiho. :( ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečný japonský, vizuálně nádherný film. Ona ta nádhera tkví v tom, že je to neuvěřitelně kýčovité, ale zároveň neuvěřitelně imaginativní. Je to, jako kdybyste se předávkovali něčím hodně sladkým, a pak jste všechno viděli přes cukrovou vatu. Nádherné barvy, nádherné nápady, neuvěřitelné propojení s 3D i klasickou animací, a do toho navíc krásný příběh. Trochu jako "Velká ryba", ale z pohledu dítěte a mnohem ujetější. Přesto pořád krásné. Když se říká, že Japonci dokáží natočit věci, které nikde jinde neuvidíte, tak tohle je jedna z nich. Jen to není explicitně úchylné, ale vizuálně krásné a, pravda, docela bizarní. Ty pozitivní dojmy ale jednoznačně převládají. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Žádný jiný film od Tetsuyi Nakashimy mě už asi nedostane víc než Matsuko. Ať už Kamikaze Girls, tak tento film pro mě už nebyly tak silné. Od Pako to mahô no ehon jsem popravdě čekala o kapku víc. Je to sice zajímavý a barvitý příběh, který vás dostane svou atmosférou, ale příběhově je to zkrátka až moc pohádkové. To sice není vysloveně špatné, ale z nějakého důvodu mi to vadilo. Řekla bych, že hlavně proto, že to bylo až moc předvídatelné. ~(3,9)~ ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásné. Vizuálně dokonalé. Myslím, že by tento film neměl uniknout pozornosti všech, co nedají dopustit na díla typu Občan pes, Karlík a továrna na čokoládu nebo Pushing Daisies. Pako no mahó no ehon je ještě kouzelnější, barevnější, pohádkovější a s větším využitím animace. Během prvních minut jsem obdivovala pouze provedení a litovala, že filmu schází silnější a ucelenější příběh, ale po nějaké době jsem tam objevila i poutavý příběh a užívala si originalitu, půvabnou ujetost a přitom hřejivý optimismus. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama