Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nemám problém sledovat dětské pořady. Je pravda, že dnešní tvorba pro děti dost za svojí historií zaostává, ale oproti zhovadilosti jako například Animáček (nebo jak se to pásmo oblbování dětí jmenuje) to pořád ujde. Jednak je tu interakce s (dětským) divákem ve studiu, takže jen nečumí na jeden příběh za druhým, jak to má televize ve zvyku, navíc dávají ucházející pohádky, ač musím bohužel konstatovat, že kvalita jde poslední dobou povážlivě dolů. Ale věřím, že dokud tam je Michal a František, je to nezávadný. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit na tomhle serveru, kde se (doufejmež vespolek) nevyskytuje cílovka tohodle pořadu, tedy děti do 7 let věku, nemá valný smysl. Dětem se to líbí, mě se to líbilo když jsem byl dítě a tím bych to asi ukončil. Já můžu v tuhle chvíli hodnotit pouze objektivně a z toho hodnocení je více než 20 leté působení tohoto pořadu na naší scéně podle mého soudu rozhodně přínosné. Především ze srovnání se zahraničními pořady podobného typu vychází Kouzelná školka jako vítěz na poli přínosu pro rozvoj dětského diváka, což je ostatně její hlavní a jediný cíl, z tohoto pohledu není moc co vytknout a už za to si čtyři hvězdy pořad zasluhuje. Pátou hvězdu přidávám zcela neobjektivně z nostalgie a za pana Michala Nesvatbu, který pořadu věnoval valnou část života a který je pro mě osobou velice sympatickou a v rámci české herecké scény významnější, než by se mohlo na první pohled zdát. 5/5 ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Pořad určený pro děti předškolního věku tu budou hodnotit dospělí lidé, to je fakt logika :D. Je jasné, že když vám není 5 let, tak se vám pořad líbit moc nebude a bavit už rozhodně ne. Já jakožto normálně smýšlející člověk (čili ne totální dement) též hodnotím za děti a tak trochu i za mě, neboť jsem na kouzelné školce též vyrůstal a rád na ni stále vzpomínám. :) ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Chápu,že je to pořad pro děti a nejsem cílová skupina,ale takhle ne. Moderátoři jsou příšerní a neskutečně přehrávají a celkově mě příjdou,že mají inteligenci slepičího exkrementu. Navíc pokud se budu chtít podívat na pohádku pustím si Nickelodeon nebo Disney Channel tam vydržím cca 3 minuty reklam a nemusím poslouchat tady nějaké žvásty. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)

Reklama

Reklama