Chybička se vloudí (studentský film)

Animovaný / Krátkometrážní

Česko, 2009, 7 min

Aneta Kýrová

Parádní nápad a profesionální vypořádání se s vybraným tématem, bohužel mám s tímto filmem osobní problém, přes který se nemůžu zcela přenést - tenhle styl animace se mi totiž absolutně nelíbí. Jinak ale rozhodně chválím. (4.10.2010 Lumírova tříska)(8.10.2010)

Narodila jsem se v porodnici, kde se taky měnily děti. Myslím, že těm rodičům, kteří ne/svoje děti tahali do zahraničních televizních studií a tam se za peníze na kameru svěřovali, jak strašně bolestnou intimní tragédií prošli, by svědčilo převléct se do medvědích kostýmů a pobíhat chvíli po lese, aby si uvědomili význam svého chování.(19.9.2010)

Omyl v čapí novorozenecké logistice přivede malé medvídě do lidské rodiny a člověčího mimiňáka mezi hnědé huňáče. Zpětná výměna řvoucích potomků nepřichází v úvahu, odstraňování chlupů medvíděti ani pletení srstí mimiňákovi také nepřináší to pravé uspokojení a tak budou muset rodiče přestat egoisticky trvat na svém původu. Velmi zábavné.(22.3.2010)

I Češi občas dokáží něčím překvapit a Anča Kýrová to dokázala. Opravdu povedený animák, který evidentně ví, co chce říct. 70%(13.3.2012)

Tak tohleto bylo opravdu vtipné, ty zvuky se povedly. :-D Jako tragikomedická parodie na nedávnou nešťastnou událost to funguje poměrně dobře, ale přece jenom bych řekl, že to je až moc ulítlé.(2.6.2011)

Po právu vítěz (jak u mě, tak u diváctva) celé NFN. Geniální nápad, zápletka a provedení. Není, co vytknout, těším se další projekty!(1.6.2009)

Skvělé! :)(5.9.2010)

Bezvadně vtipný kraťas s nečekaným koncem... :D(5.6.2010)

Hodně pěkná animace, super zvuky a parádní příběh.(12.3.2012)

Celkem roztomilý animák :)(25.2.2010)

Natočit takto závažné téma v tak odlehčené verzi je opravdu umění. Samotná animace není moc, ale to vůbec nevadí, protože samotná myšlenka je dokonalá a její zfilmování je vynikající. Jedná se o jeden z nejlepších krátkometrážních filmů a podle mě si zaslouží mnohem více ocenění než je cena za vítězný animovaný film přehlídky Famufest 2008. Opravdu vynikající počin, a to hlavně mezi studentskými filmy.(26.5.2011)

Bezvadný kraťas.(4.6.2009)

Režie, scénář, animace: Aneta Kýrová http://respekt.ihned.cz/video/c1-36386800-chybicka-se-vloudi(9.9.2009)

Žertovný příběh jehož ústředním tématem je záměna lidského a medvědího mláděte. Do medvědího doupěte se dostane malý klučina, kterému musí medvědí mám ušít pořádný kožíšek. Lidská rodinka je zase nešťastná, že mají poněkud zarostlé a hyperaktivní dítě. Kouzelný je závěr :-)(18.1.2011)

Nejhezčí z animáků, které jsem zatím na NFN viděl. Zdobí jej také technické zpracování, které většinu ostatních studentských projektů převyšuje. Gratuluji k sošce!(2.7.2009)

moc se mi to líbilo, nápadité, vtipné...no konečně animák na úrovni...(13.3.2010)

Dobrý nápad, hezké zpracování, krásná animace a má to vtip.:)(9.7.2011)

[2009-10] * Velmi vtipný a neotřelý námět i scénář, tento druh animace mne však irituje.(6.12.2009)