foto

Michal Žabka

  • nar. 20.12.1965 (51 let)
    Liberec, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michal Žabka (1965), režisér a scenárista, absolvoval Vyšší odbornou školu filmovou ve Zlíně a animovanou tvorbu na FAMU. Je autorem krátkých filmů Babalón (1997), Prasavci (2001) a Paní G. (2007). V celovečerním formátu natočil režisér film Čtyřlístek ve službách krále (2013). Pro ČT v současnosti realizuje kreslený seriál Anča a Pepík (2014–2016) podle komixu Lucie Lomové.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2016 Čtyřlístek - Ďáblův palec
Pojar dětem
Vánoční balada
2013 Čtyřlístek ve službách krále
2011 Autopohádky
2008 AVG
2007 Paní G.
2001 Prasavci (studentský film)
1999 Babalón (studentský film)

TV seriály

2017 Anča a Pepík (TV seriál)
Strýc René (E07)
Čertovský hrádek (E06)
Anča obrem (E05)
další epizody (7)
2008 Tři prasátka (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2014 Duše (studentský film)
2012 In vino veritas (studentský film)
2009 Chybička se vloudí (studentský film)
2008 Kdopak by se vlka bál
2005 Žralok v hlavě
1999 Nejlepší čtenářka na světě (studentský film)
Veselé krvavé kuře
1994 Potkal jsem ho v ZOO

TV seriály

1994 Medvědi nic nevědí (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Čtyřlístek - Ďáblův palec
2011 Autopohádky
2007 Paní G.
2001 Prasavci (studentský film)
1999 Babalón (studentský film)

TV seriály

2008 Tři prasátka (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace