Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý šampion v bowlingu, Roy, objevil mladého génia jménem Ishmael a má za to, že tento chlapec je jeho vstupenkou do světa úspěchu a bohatství. Roy vezme Ishmaela na turnaj 'vítěz bere vše' do Rena, aby se pomstil svému dávnému rivalovi. Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tlamoidní komedie o prosťáčcích a ojezdářích, která teda nehází moc dobré světlo na sport, který je u nás pořád v plenkách, takže našinec možné hlubší souvislosti nepobere, ale v horní Americe je modlou. Ve vztahu k postavám platí úměra čím větší pocháb, tím lepší herec, takže casting je fajn, a protože jsem se i zasmál, tak bych tohle označil jako "áčková sračkoidní komedie". Vemte si z toho, co chcete, koho neurazí humor alá Blbý a blbější, neměl by naplákat nad ztraceným časem. 70% ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi z nejlepsich, nejburanstejsi z buranskych. Na mile daleko nejlepsi komedie bratri Farrellyu s prehledem strka do kapsy jejich predchozi slehu Blby a blbejsi. Pro me zivotni Woodyho role, tech debilnich foru je tam tolik ze to nejde ani napsat abych nerval smichy, samozrejme hledat v tom nejakou hloubku je nesmysl, proste Roy Munson to kosi s prehledem Bill Murray v roli Ernieho McCrackena..to je na samostatnej bodovej olymp, muzu to videt kazdej den 10/10 ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem velká očekávání a nakonec jsem byla nadšená. Tohle je tak divná věc, až je to prostě dobrý. Taková zvláštní směs křupanského až fekálního humoru s vtipem inteligentním, výborná hudba, která navodí tu správnou pohodovou atmosféru, Bill Murray dokonalý ve své odpornosti (i když tenhle film na něm nestojí), sympatická nesourodá ústřední trojice. No nebudu moc kecat, když napíšu, že jsem se místy smála, až jsem se za břicho popadala. Prostě skvělá komedie s kýčovitým happyendem, za který se ale nebudete zlobit. 90 %. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Každý správný a neohrožený intelekt nad touto podívanou v lepším případě ohrne nos, v horším hodí po pár minutách metlu, mě ovšem ať klidně znásilní rozžhaveným drátem, pro mě Kingpin představuje naprostý, ale opravdu úplně ten naprostý vrchol zábavy, kdy mohu zcela upřímně konstatovat, že žádná jiná komedie mě nikdy tak nepobavila, jako právě tato pecka, a to přesto, že veškerý humor je tu na úrovni houpacího koně, je mi to totálně jedno, já doslova řval od první do poslední minuty smíchy a zároveň musím i dodat, že pro mě osobně nemá žádná jiná komedie tolik kultovních a nezapomenutelných scén a hlášek, jako právě Kingpin. Bratři Farrellyové tu zkrátka roztočili absolutně nekompromisní a ničeho se štítící kolotoč šíleností a ujetostí, odehrávající se ve strhujícím tempu nechutností a bizardností, zároveň ale i nápaditostí a opravdu netuctových fórů. Nicméně je otázkou, jak vše by to ovšem fungovalo bez obsazení, které též nelze označit jinak, než jako absolutně ultimátní, masakrální Harrelson, trubkojdní Quaid, vychcaný Murray a samozřejmě šukézní Angel, ti všichni tu podali komediálně nezapomenutelné výkony, za které jsou jistě i mnoha diváky odsuzováni, ale pro mě znamenají TOP, TOP, TOP, ostatně ale stejně jako celý film! Takže opakuji, mým osobním králem žánru komedie je Kingpin!!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Farrelly Bros. v časoch najväčšej slávy s ich dokonalým vzorcom: litre telesných tekutín pulzujúcich z tela i do tela, kopec nadávok, primitivizmu a skvelá road movie atmosféra podporená geniálnym soundtrackom. Bohužiaľ, napriek nezanedbateľného humoru a nespochybniteľne skvelých (Harrelson, Quaid, Murray) i sexy (Vanessa Angel) hercov, je to len vývar z vývaru z vývaru z dokonalého Dumb and Dumber. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Zadné rady fanúšikov na Reno bowling štadióne boli vyrobené z kartónu. (misterz)

Reklama

Reklama