Reklama

Reklama

Dave Chappelle: For What It's Worth

(pořad)
všechny plakáty
USA, 2004, 60 min

Režie:

Stan Lathan

Obsahy(1)

Černošský bavič Dave Chappelle má vystoupení na jevišti historického sálu Fillmore v San Franciscu. Bere si na mušku všelicos, ale hlavními tématy jsou gayové a San Francisco, nevýhody slávy černochů (Michael Jackson, Kobe Bryant, R. Kelly, O. J.), Dave a jeho sláva, rozdíl mezi černými a bílými, rozdíly v jídlech a nápojích, válka v Iráku, Indiáni, Asiati, sex, AIDS, plastická chirurgie … (c.tucker)

(více)

Recenze (9)

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze Dave sfekalnel a o sytri roky neskor po Killing them softly uz nie je taky, ako byval predtym. znie to kliseovito, ale je to tak. U Chrisa Rocka je tendencia stupajuca, u Davea je klesajuca. Skoda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, co nám takový černoch může říci. Snad o Hip Hopu? Nějakou narážku na bílé? Nebo snad něco teplejšího? Nakonec jsem dostal skoro vše a to co jsem snědl jsem zase vyblil. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Stejné jako u vystoupení Killin' Them Softly = póza všeznalého černocha, který se snaží mentorovat a vždy se snaží na konci omluvit své bělorasistické výroky, jenže to nefunguje. Připadalo mi to už trochu jako bílý rasismus a běloši se tomu ještě smáli, ale nevypadali moc upřímně. Scénka s onanujícím bezdomovcem se ale povedla. Přesto je to slabé vystoupení. Nebavilo mě to. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Výborný stand-up od Davea, který se trošinku pomalu rozjíždí, ale pak je to nálož jak blázen. Smál jsem se nehorázně a to jeho měnění hlasů je super oživení. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Dave má komedii v krvi a pro mě bylo hrozně nepředstavitelné, že by si snad všechny ty vtipy, v jeho případě spíš (doufám smyšlené) historky, vymýšlel jinde, než na pódiu. Jednak tu máme komika, který se klidně složí smíchy při představě rybiček polykajících sperma, jednak ale taky komika, který se nebojí zabrousit do těch takzvaně politicky nekorektních vod, vnést do své show rasové otázky a stále sklízet potlesk, smích a ještě k tomu mít v dost věcech pravdu. For What It's Worth je opravdu worth dost, v mém případě čtyř hvězdiček. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dave Chappelle je právoplatným nástupcem Chrise Rocka jako nejvtipnějšího černocha pod sluncem. Jeho humor je hodně odlišný a ve Fillmore sále je v nejlepší formě. Nebojí se vtip/historku rozvést do delšího celku - a to se mu vyplácí. 80 % ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené, bo místy je fakt vtipný, dokonce možná zajímavý. A pak to sklouzne k "motherfucker" hláškám, trošku "trash" a pak zpět na koukatelnou část. ()

Reklama

Reklama