Reklama

Reklama

Mulan

  • Čína Hua Mulan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kočovníci zo severu napadli ľudí z Centrálnych plání a cisár vydáva rozkaz, aby muži nastúpili do zbrane. Mladé dievča, Mulan, osedlá koňa a odchádza za úsvitu z domu, aby bojovala v armáde namiesto svojho chorého otca. Prestrojená za muža bojuje dlhých dvanásť rokov a spoznáva, čo je to priateľstvo, smrť na bojisku i láska. Nové filmové spracovanie tradičnej čínskej legendy o dievčati Mulan, ktoré sa stalo slávnym generálom. (badygorila)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

kajas 

všechny recenze uživatele

V neanimovaném zpracování legendy o dívce, která v přestrojení vstoupí do armády, mi vadilo několik věcí. Mulan vlastně nijak nezmění svoji vizáž a během neuvěřitelných dvanácti let její podvod téměř nikdo neodhalí. Dvanáct let je mimochodem docela dlouhé časové období, které se ale na nikom kromě Mulanina otce (bílé vousy) nepodepíše, hm. A co bych lhala, taky mi chyběl dráček Mushu. ()

pm 

všechny recenze uživatele

"Hua Mulan", film, na který jsem se léta těšila, protože v něm měl hrát Chow Yun-Fat. Nehraje. Ani wuxia akce, kterou jsem z nějakého důvodu čekala, se mi nedostalo. Je to vlastně jen lehce nadprůměrné romantické drama s nijak objevnou hudební složkou, s uhlazenými, ale hezky inscenovanými válečnými scénami, které přesto dávají tušit krutost doby i prostředí. Místy jsem nesměla moc přemýšlet nad logikou některých situací. Ale velmi dobře vím, že tento film vyžaduje velké plátno a že v kině by to byl jiný zážitek. A Zhao Whei je kouzelná. ()

Reklama

hunty 

všechny recenze uživatele

Čínu mám rád pro její historické válečné velkofilmy, ostatní žánry bohužel nemám tolik nakoukané, ale onen zmíněný prostě mívají na jedničku. Hua Mulan se samozřejmě pyšní krásnými bitvami, rekvizitami a příjemným, částečně i romantickým, příběhem. Mezi dalšími čínskými válečnými filmy se rozhodně neztrácí. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Že je špatně, že hlavní hrdinka nevypadá jako chlap? Raději se budu dívat 100 minut na pěknou ženskou než na tu, která je k nerozeznání od chlapa... a co, možná stejné uvažování měli i všichni válečníci a proto ji tam tolerují. Jinak celkem se mi líbí nápad, že to bude o ženské generálovi a ne o tom, jak se jím pomalu stává. Začátek je proto dost urychlenej, ale aspoň film nemá 3 hodiny. Ani mě moc nenapadá, jak to mohli udělat jinak. No a jakmile se film po 45ti minutách rozjede, tak už je super. Šikovně organizované jednotky, sympatické postavy a dokonce i jeden vtip :) Jen nevím proč, mi film přišel dost zkrácenej. Některé postavy by si určitě zasloužily víc prostoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další čínský historický epos, tentokráte podle staré básně o Mulan, a další nádherná podívaná s perfektně secvičenými vojenskými střety a příjemně neobtežující dávkou romantiky. A ta zpívající armáda........... . Sice mě stejně jako spoustu jiných iritovalo Mulanino letité působení v armádě plné mužů, aniž by byla odhalena, ale to se vzhledem k osobě Vicky Zhao dalo přehlédnout, protože kdyby jí nalepili vousy, tak bych musel jít chtě nechtě s hodnocením dolů. :D 85% ()

Galerie (52)

Související novinky

Zhang Ziyi opět ve válce

Zhang Ziyi opět ve válce

07.09.2010

Čínskou legendu o Mulan, jejíž první veršovaný záznam pochází už z 6. století, dobře známe i u nás díky jedné z posledních klasicky animovaných disneyovek. Loni se Mulan vrátila v čínském velkofilmu… (více)

Reklama

Reklama