Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,9miliónaTržby USA $3,000,000Tržby Celosvetovo $3,250,000║ 50roky minulého storočia sú veľmi bohaté na budovanie sci-fi žánru, je tu cítiť dosť veľká tvoriteľská základňa od ktorej sa rázne odvíjala budúcnosť tohto žánru a jeho samotné napredovanie, to bolo citeľné hlavne koncom 70.rokov vďaka režisérom ako Steven Spielberg a George Lucas. Tento film prináša dobrodružstvo záchrannej posádky na nevyspytateľnej planéte obývanej len vedcom a jeho dcérou. Toto sci-fi ma citeľné prvky horroru ale rovnako tak aj takého odľahčeného príbehu, kde je snaha o takú vtipnosť scén, hlavne vtedy keď sa na scéne objavuje robot Robby, toho si samozrejme musí každý obľúbiť a nielen pre to že dokáže vyrobiť z malej vzorky alkoholu až 60galonov Whisky. Po trikovej stránke sa jedná o dosť solídne zvládnutí projekt, nemá žiadnu výraznú rušivú stránku, k tomu je príbeh dosť zaujímavý, aj keď dej by potreboval trošku lepšie rozviesť, lebo ponúknutá téma s prvkami tajomna upútala. K tomto filmu by sa dalo ešte povedať, že v určitom hľadisku ide o predchodcu seriálu Star Trek. /75%/ ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu úchvatné a velmi originální sci-fi s mladým a drsným Leslie Nielsenem, který v té době ještě neměl ani ponětí o svém komickém talentu. Efekty jsou velmi dobré a největší peckou filmu je robot Robby, který by se jistě hodil do každé domácnosti. Jednoho času mě tenhle film strašně bavil a mám ho moc rád dodnes. Velmi dobré padesátkové science fiction, které mohu jen doporučit. Určitě si ještě někdy udělám reprízu, na padesátá léta je to moc dobrá podívaná s bezpochyby úchvatnými efekty. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu možná chvílemi vtipné až parodující svou dobu, ale po chvilce sledování se nepopiratelná kvalita dostává na povrch a velmi příjemné sci-fi ožívá i po letech v plné síle. Speciální efekty i s nominací na oscara samozřejmě dnes nemohou být konkurence schopné, ale stále je to podívaná, která potěší a svůj silně béčkový vzhled jí je jenom k dobru. Postavy jsou zajímavé, herecké výkony také, i když scénář není z nejgeniálnější, ale snaží se o všechny potřebné sci-fi faktory a to se mu daří s přehledem. Řemeslně velmi dobře zpracovaný snímek, který se asi roku 2200 nestihne odehrát:). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V porovnání se sračkovými sci-fi kusy 50. let je tohle úplně jiná liga. Přesto dneska už působí hodně zastarale. Tempo je hodně pomalé, vše se hlavně okecává, ale v momentě, kdy jsem si vzpomněl na psychologii a uvědomil si, co je myšleno těmi monstry z Id, rozhodl jsem se dát ještě jednu hvězdu navíc, protože mě to fakt pobavilo. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Originální a napínavé sci-fi z 50. let se vždycky cení ! Líbila se mi budovaná atmosféra a hlavně nepředvídatelný děj, který končí celkem nečekanou a zajímavou pointou. Herecké výkony byly samozřejmě dost prkenné, stejně jako některé speciální efekty (střelba z paprskometů byla směšná). Na druhou stranu se moc povedlo architektonické a výtvarné ztvárnění, hlavně ve scénách z interiérů a podzemních prostor. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (27)

  • MGM mělo svoje vlastní animační studio, ale v době natáčení nebylo provozuschopné. Animované efekty, jako byly zbraně, Robbyho přetížení či monstrum, proto vytvářel Joshua Meador v Disney Studios. (Dreadd)
  • Film se natáčel na stejném místě jako Čaroděj ze země Oz (1939). Zahrada, ve které přebývají zvířecí miláčci Altairy, je předělávkou vesnice Munchkin. (HellFire)
  • Zakázaná planeta bývá označována jako první sci-fi film, který disponoval opravdu velkým rozpočtem. Filmy tohoto žánru nebyly do té doby brány příliš vážně ze strany velkých filmových studií, ale úspěch Zakázané planety ukázal, že velkoryse financovaný sci-fi film může být úspěšný. (Dreadd)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama