Reklama

Reklama

Socialismus

  • Česko Film Socialismus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedné noci vyzvou dva sourozenci zcela vážně své rodiče, aby jim vysvětlili význam slov Volnost – Rovnost – Bratrství. Dětsky upřímná otázka nedovoluje omezit se na otřepaná klišé, a tak rodiče a s nimi i tvůrci a diváci musejí bilancovat, odkud vzešly a kam dospěly tyto ideály. Během projížďky výletní lodí po Středozemním moři se otevře horizont s množstvím dalších otázek, příběhů, událostí, iluzí, mýtů a lží. Koláž názorů náhodných pasažérů, mezi nimiž jsou válečný zločinec se svou vnučkou, významný francouzský filosof Alain Badiou, americká zpěvačka Patti Smith, či moskevský pohlavár, se prolíná s různými obrazovými materiály, které nás přemístí do Egypta, Palestiny, Oděsy, Hellas, Neapole či Barcelony.
Jean-Luc Godard, enfant terrible světové kinematografie a jeho šest spolupracovníků, natočili společný opus o nenaplněných ideálech západní společnosti plný kritické sebereflexe, nečekaných spojení, umělecké kreativity a vtipu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

sylvian

sylvian (hodnocení, recenze)

Ti všichni, kteří tento film hodnotili příliš příkře, zřejmě nesnesou nic duchaplnějšího, než je Chris Nolan, dePalma, nebo Ridley Scott. Není to film pro každého a vyžaduje právě hluboké znalosti od Jamese Joyce přes J-P.Sartra k Fellinimu, jehož E Nave Va nejvíce připomíná....

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Ten český název mě taky poněkud zaráží. Koukám, že ty alternativní názvy dělají větší paseku, než užitek. :(

Reklama

Reklama